Milošu Gigoviću najveći bosanskohercegovački derbi! · Saznajemo

Adnan Beganović

Miloš Gigović će biti glavni sudija najvećeg boanskohercegovačkog derbija, onog između Sarajeva i Željezničara, saznaje SportSport.ba.

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu se sastaju vječiti rivali Sarajevo i Željezničar.

Biće to još jedan praznik fudbala u našoj zemlji, a kako SportSport.ba nezvanično saznaje određene su i sudije koje će dijeliti pravdu na ovom meču.



Tako će glavni sudija susreta biti Miloš Gigović, a njegovi pomoćnici na najvećoj utakmici našeg fudbala biće Senad Ibrišimbegović i Damir Lazić. Četvrti sudija će biti Dragan Petrović.

Duel Veleža i Posušja kojim se otvara 10. kolo sudit će Danijel Perić iz Bijeljine sa pomoćnicima Pericom Maskaljevićem i Bojanom Makarićem, dok će četvrti sudija biti Darko Gedžić.

Irfan Peljto će biti glavni sudija derbija začelja između Zvijezde 09 i Tuzla Cityja, a njegovi pomoćnici će biti Amer Macić i Davor Beljo, dok je četvrti sudija Benjamin Deljković.

Admir Musić će dijeliti pravdu na meču GOŠK - Borac, "mahat" će mu Emir Zahiragić i Davor Maksimović, dok je četvrti sudija Dragan Todić.

Frano Jelić će biti lgavni sudija meča Zrinjski - Sloga Merdian, a nejgovi pomoćnici su Ivo Maglica i Arnel Novalić, dok je četvrti sudija Antoni Bandić.

Duel Širokog Brijega i Igmana sudit će Antonio Tomić sa pomoćnicima Josipom Ćolićem i Aleksandrom Smiljanićem, dok je Ermin Sivac četvrti sudija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.