Ali Koc ima velike planove: Je li Željezničar na listi želja Džekinog šefa?

Bombastična vijest iz Turske

Ali Koc ima velike planove: Je li Željezničar na listi želja Džekinog šefa?

Admin Čaušević

Turski biznismen i dugogodišnji predsjednik Fenerbahcea želi kupiti klub na prostoru Balkana i već se posavjetovao sa Edinom Džekom i Dušanom Tadićem javljaju turski mediji. 

Ali Koc je jedan od najbogatijih Turaka, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko milijardu američkih dolara zahvaljujući uspješnim poslovima najvećeg industrijskog konglomerata u Turskoj, Koc Holding.

Od juna 2018. godine Koc je predsjednik sportskog društva Fenerbahcea, a posljednje vijesti iz Turske govore da mu je želja kupiti i jedan klub na Balkanu.

Prije pandemije koronavirusa uspješni biznismen je iskazao želju dak upi jedan od kluba na Balkanu te da su za tu operaciju bili zaduženi Rumuni, komentator Florn Prunea i bivši selektor nacionalnog tima te zemlje Ioan Lupescu.

Projekat je propao pojavom viruca Covid-19, ali Koc nije odustao od svoje želje te je navodno dovođenje nekolicine igrača za područja bivše Jugoslavije dio njegovog plana.

Oglasi

U ekipi je od ranije Slovenac Miha Zajc, dok su tokom ljeta stigli Bosanac Edin Džeko, Hrvat Dominik Livaković te Srbin Dušan Tadić te je u svlačionici Sukru Saracoglu stadiona formirana mala "ex-yu" kolonija.

Fotspor piše da je Koc već razgovarao sa Edinom Džekom te Dušanom Tadićem, dobio je pozitivnu povratnu reakciju te su mu dvojica fudbalera preporučila određena imena klubova.

U javnosti nisu objavljena imena klubova za koje je zainteresovan Koc te se o njima može samo špekulisati.

S obzirom da je Džeko jako vezan za Željezničar koji je već neko vrijeme u finansijskoj dubiozi moglo bi se samo nagađati da je na listi želja i ime bh. velikana.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Isto bi se moglo reći i za Novi Paraz pošto klub iz Sandžaka i Fenerbahce imaju bratske odnose. Tako su nedavno iz Istanbula stigli na posudbu Omar Fayed i Jin-ho Jo.

Prije dvije godine bila je aktuelna priča da Koc želi kupiti makedonski Vardar, ali je sve propalo te poznati klub iz Skoplja i dalje traži povratak na staze stare slave.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jedva ceka da preuzme NK Selju,pa dok bi vratio sve njihove dugove lik bi bankrotirao HAHAHAHAHAHAHAHAH...inace,Celik najbolje zna kako su Turci dobri vlasnici...i oni su svojevremeno najavljivali grupnu fazu LP pa na kraju zavrsili u zadnjoj ligi BiH...
3 7
hzsg
hE, HE, HE , HE, HE....!!!!! Odavno nešto smješnije nisam pročitao....!! Postajete, POMOZI BA PORTAL, ili JOŠ BOLJE EMISIJA "ISPUNI MI ZADNJU ŽELJU" ili JOŠ PRECIZNIJE ŠTO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi