Gigović sudi meč Porto - Barcelona

UEFA mu dala povjerenje

Gigović sudi meč Porto - Barcelona

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački sudija Miloš Gigović delegiran je za utakmicu omladinske Lige prvaka.

Iako je u Bosni i Hercegovini dobio etiketu kontroverznog sudije zbog sudijskih grešaka napravljenih tokom proteklih sezona, UEFA je Gigoviću dala povjerenje i upravo će on suditi duel Porta i Barcelone u omladinskoj Ligi prvaka.

Osim Gigovića, na terenu će se naći i asistenti Amer Macić i Nebojša Žugić, također iz Bosne i Hercegovine. Četvrti sudija bit će Rui Gomes Gomes Lima iz Portugala.

Meč u Portugalu igra se od 16 sati, dok će seniori ovih evropskih velikana igrati nekoliko sati kasnije, odnosno u 21h na stadionu Dragao. Taj duel pripao je engleskom sudiji Antonyju Tayloru.

Gigović je ranije bio delegiran na nekim evropskim mečevima. Sudio je utakmicu između Hambruna i Dinamo Tbilisija u Konferencijskoj ligi, odnsono u kvalifikacijama za istu.

Također, dijelio je pravdu na meču U21 Evropskog prvenstva Nizozemskoj i Moldaviji, dok je ove sezone bio delegiran na tri meča Premijer lige.

U šestom kolu je dijelio pravdu na duelu Veleža i Željezničara, u sedmom Igmana i Veleža, a nedavno i na Pecari u osmom kolu kada je Široki Brijeg s 1:0 savladao Sarajevo.

Upravo je u toj utakmici izazvao dosta pažnje jer je po završetku utakmice dao žuti karton zbog skidanja dresa mladom fudbaleru Širokog Marku Capanu koji je potom propustio derbi s Borcem.

Top Komentari

enko
Jel 4 sudija njegomirovic posto je goligovic juce bio njemu.
0 0
plavi.zauvijek
Sve je ovo SDA bapravila u ovih 28 godina poslije rata, selam alejk zagrabi muslimani su prodali sve, a Izetbegovići, Sarajlići, Zukići .. imperije napravili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi