(AP Photo/Chris O'Meara)

Niko mu ravan nije

Legenda i 121 ljubavnica: Sve mu se obilo o glavu kada ga je žena zatekla u komšijinoj kući

Midhat Šljivak

Brojni sportisti su istinski stručnjaci za upropaštavanje veza i brakova, ali apsolutni pobjednik je čuveni golfer Tiger Woods koji je jednostavno lud za ženama.

Tiger Woods je jedan od najbogatijih sportista svijeta i samim tim ima lagan prolaz kod velike većine žena. On je to maksimalno iskoristio i doslovno je bio s kojom god bi to poželio.

Iako je bio pravi ženskaroš Tiger se odlučio oženiti. Zaljubio se u atraktivnu Šveđanku Elin Nordegren, dobio je dvoje djece, no nije mogao prestati gledati u druge žene.

Tokom braka s nesretnom Elin, uspio ju je prevariti čak 121 put. Praštala mu je sve i svašta dok ga nije zatekla s 21-godišnjom kćerkom njihovog komšije.

Od tog trenutka je odlučila da je dosta. Erin se pokupila i otišla i uzela mu je 'crno ispod nokta'. Stotine miliona legle su na račun nje i dvoje djece, a navodno je taj iznos oko 350 miliona dolara.

Činio je sve da je vrati. Međutim, Elin više ne želi ni čuti za povratak kod Woodsa koji je pokušao tugu zaliječiti s brojnim drugim ženama nakon što mu je supruga otišla.

"Nikad se nije oporavio nakon što ga je Elin ostavila. Izlazio je s mnogim modelima i poznatim curama, ali nijedna nije ostala više od jedne noći", tvrdi izvor blizak Woodsu.

Interesantna je kako je Elin jednom prilikom Woodsa u ranim jutarnjim satima jurila po kući golf palicom. Desilo se to nakon što mu je pronašla poruke s drugom ženom, a zbog jedne poruke je eksplodirala.

"Ti si jedina koju sam ikad volio", napisao je Tiger jednog od ljubavnica nakon čega je Elin uzela stvari u svoje ruke i počela je juriti muža po vili.

On je uspio pobjeći iz kuće. Sjeo je u automobil, jurio je velikom brzinom i doživio je tešku saobraćajnu nesreću iz koje je jedva ostao živ.

Elin ga je na kraju i spasila pozivajuću Hitnu pomoć i razbijanjem stakla na automobilu, ali više nije željela da čuje za legendarnog golfera i otišla je svojim putem.

Tiger je liječio tugu s drugim ženama, ali očigledno je nikad neće izliječiti.