Bivša od legende traži 30 miliona jer je bila tu za njega - "Držala ga je za ruku kad je trebalo"
Erica Herman provela je pet godina u vezi sa slavnim golferom, ali ju je on potom izbacio iz kuće i okončao je vezu (Foto: EPA)

Erica tuži ikonu sporta

Bivša od legende traži 30 miliona jer je bila tu za njega - "Držala ga je za ruku kad je trebalo"

M. Šljivak

Erica Herman pet godina je provela u vezi s jednim od najboljih golfera svijeta Tigerom Woodsom. Nakon okončanja veze ona je preko suda zatražila 30 miliona  dolara jer je ostavila karijeru kako bi bila s njim. Sud je odbio njen zahtjev, ali ona ne odustaje i pokreće novi proces.

Tiger Woods jedan je od najbogatijih sportista svijeta. Legendarni golfer težak je preko milijardu dolara i kao takav privlači brojne djevojke.

Od 2017. pa do prošle godine 47-godišnji Woods je bio u vezi s Ericom Herman. Ova 38-godišnjakinja je bila menadžerica jednog od njegovih restorana i napustila je posao kada su započeli vezu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpvuIrhMrRO/[/instagram]

Tiger se osigurao ugovorom po kojem ona neće moći tražiti novac od njega ako im se veza završi, a kada se to dogodilo 38-godišnjakinja je odlučila tražiti svoje pravo preko suda.

Erica je zatražila odštetu od 30 miliona dolara za sve što je učinila za Woodsa. Ističe da je zapostavila karijeru i da je bila s njim u trenucima kada se oporavljao od teških povreda nakon saobraćajne nesreće.

Oglasi

"Erica je sve ostavila da bi bila s Tigerom. Držala ga je za ruku u najtežim trenucima govoreći mu da će sve biti u najboljem redu. Nije mogao tražiti više od nje", govori za američke medije izvor blizak Erici Herman.

Sud je međutim dobio njen zahtjev. Saopšteno je kako nema nikakvih dokaza da bi tražila odštetu, a dio tužbe se odnosio i na navodno seksualno uznemiravanje tokom veze.

"Herman je imala priliku priložiti dokaze za svoje tvrdnje, posebno za seksualni napad i uznemiravanje. To ona nije učinila", objasnila je sutkinja Elizabeth Metzger.

Ona međutim nema namjeru odustati. Pokrenut će novi postupak i tražiti istu cifru jer joj je, po njenim navodima, zaprijećeno gubitkom posla u restoranu ako ne potpiše ugovor po kojem neće tražiti ništa od slavnog sportiste.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cr_aLF7OdEi/[/instagram]

Njoj je teško pao i način na koji otišla iz Tigerove kuće. Tvrdi kako je sve namjestio, poslao ju je na odmor, a kada se vratila onemogućen joj je pristup imanju na Floridi i tada joj je postalo jasno da je bivša.

Woods je u javnosti poznat kao istinski ženskaroš. Šest godina je Woods proveo sa švedskim modelom Elin Nordgren (2004. - 2010.). S njom je dobio dvoje djece, ali brak nije mogao opstati zbog silnih prevara od strane golfera.

Imao je potom niz afera i veza. Mijenjao je žene jednu za drugom i većina su bile prolaznice bez imena.

Promo

Oglasi