Nestvarne scene na meču Genoa - Milan: Isključena oba golmana, Giroud spašavao Rossonere!

Edmir Škorić

Fudbaleri Milana večeras su u devetom kolu Serije A gostovali kod Genoe, te su došli do jako važne pobjede i to golom u samom finišu meča, a upravo tada su i jedan i drugi klub ostali bez golmana!

Milan je nakon teškog gostovanja u Dortmundu kod Borussije u Ligi prvaka, večeras imao gostovanje u Đenovi. Odlučio je trener Stefano Pioli da odmori neke važne igrače i to ga je umalo koštalo.

Nisu Rossoneri puno pokazali, Genoa se pak odlučila na odbranu svog gola, ali domaćin je na kraju ipak kapitulirao.

U 87. minuti Milanu je tri boda donio rezerzvista Christian Pulišić. Dobro se snašao u šesnaestercu domaćeg tima i uspio da zatrese mrežu. Pogodak je morao na provjeru zbog mogućeg igranja rukom, ali su na kraju sudije priznale i počelo je slavlje crveno-crnih.

Gol američkog reprezentativca bio je ujedno i jedini na meču, mada je Milan imao još nekoliko zrelih prilika i mogao je i uvjerljivije da trijumfuje, ali bilo je i drame na kraju. Maignan je napustio svoj gol i koljenom udario igrača Genoe, dobio direktan crveni karton, a na gol je morao stati Giroud.

Iz tog slobodnjaka Genoa je pogodila prečku, kasnije je Giroud uspio da uhvati jednu loptu i spasi svoj tim.

Kada je i domaći golman Martinez došao pred gol Milana, napravio je faul i spriječio kontru Rossonera, a bio mu je to drugi žuti, pa je i Genoa ostala bez svog golmana. Zaista nevjerovatne stvari u Đenovi večeras...

Bilo kako bilo, Rossoneri su opet na vrhu tabele, imaju 21 bod, dva više od gradskog rivala Intera koji je danas neočekivano odigrao 2:2 kod kuće s Bolognom.

Milan će nakon pauze ugostiti Juventus u derbiju 10. kola, ali imat će samo tri dana kasnije jako važan meč u Ligi prvaka protiv PSG-a. Nedostajat će im Maignan svakako u duelu sa Starom damom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski velikan osvojio je dva boda u prva dva kola najelitnijeg klupskog takmičenja, ali je stvorio veliki broj šansi i pravo je čudo da nije upisao nijednu pobjedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.