Zlatan je 'stariji od zakona', ali mnogi su uvjereni da izmišlja - "Tad sam posljednji put plakao"
Foto - Marco Canoniero

Nije nikad odustajao

Zlatan je 'stariji od zakona', ali mnogi su uvjereni da izmišlja - "Tad sam posljednji put plakao"

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović (42) je na kraju prošle sezone okončao veliku karijeru. U suzama je legendarni švedski napadač napustio AC Milan i mnogima je bilo neobično gledati uplakanu legendu jer nisu navikli na takve scene. Ibra tvrdi da je posljednji put plakao još na početku karijere u Malmeu jer mu nisu isplatili plate.

Zlatan Ibrahimović je kroz bogatu karijeru stekao status žestokog momka. Nikada švedski napadač nije imao pardona prema bilo kome, a njegove izjave će se prepričavati dok je fudbala.

Nije nikada želio pokazivati slabosti, kako na terenu tako i van njega. Otkriva da je prije oproštaja od fudbala posljednji put zaplakao kad nije dobio platu u Malmeu.

Ispričao je nevjerovatnu anegdotu u kojoj potpuno uništio sistem Fudbalskog saveza Švedske.

"Posljednji put sam zaplakao kada nisam primio platu u Malmeu. Pisao sam čelnicima lige i zatražio da oduzmu sve bodove koje sam donio klubu. Odgovorili su mi da je moj novac isplaćen roditeljima jer sam zakonski premlad da dobijam platu", otkriva Zlatan i dodaje:

Oglasi

"Odgovorio sam im da sam zakonski premlad da budem i najbolji strijelac i da klubu donesem titulu, te da ne bi smjeli da daju tri boda jer nisam dovoljno star. Narednog dana sav novac kojeg sam zaradio prebačen je na moj račun. Stariji sam od zakona", rekao je Ibrahimović, no mnogi su uvjereni da je ovu priču zapravo izmislio.

Ibrahimović je iz Malmea otišao 2001. godine kao 20-godišnjak. Ajax ga je platio gotovo osam miliona eura, a zatim su uslijedili brojni veliki transferi i potpisi.

Igrao je čuveni Ibra za Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan, PSG, Manchester United i Los Angeles Galaxy i konstantno je bio jedan od najboljih napadača svijeta.

Za reprezentaciju Švedske postigao je 62 pogotka u 122 nastupa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi