Navijači FK Željezničar

Manijaci u korteu najavili veliku noć na Koševu

Midhat Šljivak

Sarajevo i Željezničar od 20:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju najveći derbi bh. fudbala.

Velikani bh. fudbala Sarajevo i Željezničar večeras će na Koševu odmjeriti snage u prvom gradskom derbiju ove sezone. Oba tima će imati ogromnu podršku i očekuje nas sigurno veliki spektakl.

Na Koševu se očekuje oko 20.000 navijača. Gostima s Grbavice pripalo je 3.000 ulaznica. One su ekspresno razgrabljene i sigurno da će i Plavi imati veliku podršku s južne tribine.

Najvatreniji navijači tima s Grbavice u korteu su krenuli prema stadionu i ako je suditi po svemu viđenom i Željezničar će imati ogromnu podršku.

Kapije stadiona otvaraju se u 18:30 sati. Oko stadiona će biti postavljenje pretkontrole gdje će se obavljati i fizički pregled.

Ovo će biti jubilarani 150. gradski derbi. Do sada je u međusobnim duelima uspješniji Željezničar. Plavi imaju 46 pobjeda, dok je Sarajevo na 44 trijumfa. 59 utakmica je završeno bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija večeras je kontroverzni Miloš Gigović iz Gradiške. Pomoćnici su mu Senad Ibrišimbegović i Damir Lazić, a četvrti sudija je Dragan Petrović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.