Premijera Gigovića u vječitom derbiju

Duel se igra na Koševu sa početkom u 20:30

Premijera Gigovića u vječitom derbiju

Haris Zilić

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras nas očekuje vječiti derbi Sarajeva i Željezničara to će biti 150. po redu, a Bordo tim u ovaj duel ulazi u boljem raspoloženju, međutim u derbi mečevima favorita nema, tako da nas i večeras sigurno očekuje dobra fudbalska predstava.

Čast da sudi najveći bosanskohercegovački derbi pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške koji će tako biti na centru Koševa večeras.

Gigoviću nisu nepoznate utakmice u kojim igraju Sarajevo ili Željezničar jer je ovim ekipama ukupno sudio 21 utakmicu u dosadašnjoj karijeri.

Sarajevu je Gigović sudio 13 mečeva u karijeri, a Bordo tim na tim duelima ima učinak od šest pobjeda dva remija i pet poraza.

Sudija iz Gradiške je fudbalerima Sarajeva ukupno pokazao 29 žutih kartona na 13 utakmica što je malo više od dva po utakmici. Pokazao je i dva crvena igračima Sarajeva, dosudio je i jedan penal za Bordo tim u 13 utakmica na kojim im je dijelio pravdu.

Oglasi

Što se tiče Željezničara, Gigović je klubu sa Grbavice sudio na ukupno devet mečeva.

U utakmicama u kojima je Gigović bio glavni arbitar Željezničar ima učinak od dvije pobjede, pet remija i dva poraza.

Što se tiče kartona, sudija iz Gradiške je Željezničaru podijelio 18 žutih na devet utakmica što je tačno dva po utakmici, nije igračima Željezničara davao crvene kartone, ali nije ni dosuđivao penale za Plave sa Grbavice.

Sarajevu je ove sezone sudio duel protiv Širokog Brijega u osmom kolu koji je odigran 22. septembra 2023. godine, a taj duel Široki je dobio rezultatom 1:0.

I Željezničaru je ove sezone sudio jedan meč, to je bilo 3. septembra 2023. godine u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kada su Plavi poraženi na gostovanju kod Veleža rezultatom 1:0. Taj duel navijači Željezničara pameti po kartonijadi jer je Gigović dao čak šest žutih kartona fudbalerima Željezničara. Dakle, od 18 kartona na devet utakmica, Gigović je Željezničaru čak šest dao protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da Miloša Gigovića večeras čeka dosta posla u vječitom derbiju, to će mu biti i prvi put u trenerskoj karijeri da sudi najveći bh. derbi.

Podsjetimo, utakmica na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 20 sati i 30 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pragmatican
Sarajevo je konkurent za titulu, ocekujem 1 crveni i 7-8 zutih za Sarajevo da bi se pomoglo Borcu!
4 1
user1582313666
Poslan da unisti derby i naravno Sarajevo,a to sto ******ci sute neka im.je na cast.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi