FK Sarajevo izdao važne upute za navijače pred večerašnji derbi

Utakmica počinje u 20:30

FK Sarajevo izdao važne upute za navijače pred večerašnji derbi

Esmer Oštraković

Večeras je na rasporedu 150. derbi utakmica između Sarajeva i Željezničara, a igra se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Obzirom na to da se očekuje veliki boj posjetilaca iz FK Sarajevo izdali su važne informacije za sve koje planiraju biti na Koševu.

"Kapije na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović – Hase“ bit će otvorene od 18:30. Oko stadiona bit će postavljene ograde za vršenje pretkontrole gdje će se obavljati i fizički pregled. Prolazak pretkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ili sezonsku ulaznicu za utakmicu. Validnost ulaznice kontrolisat će se na više pretkontrola.

Na stadionu će biti otvoreni sljedeći ulazi:
tribina SJEVER „Vedran Puljić“ – D2, D3, D4
tribina ISTOK – C1, C2, C5, C6
tribina ZAPAD – A3, A4 PRESS ULAZ, A5, A6, A7, A8

Parking ispred Istočne tribine neće biti u funkciji, te molimo sve posjetioce da vozila ostave na obližnjim parking mjestima.

Ulaznice je moguće kupiti na svim FKS Official prodajnim mjestima:
FKS Official Store Ferhadija 12:00 – 20:00
FKS Official Store Titova 13:00 – 20:30
FKS Official Store Aerodrom 10:00 – 20:00
FKS Official Store Koševo 13:00 – 20:30
Online na web shopu do 18:30

Domaći navijači morat će ostati na stadionu 15 minuta nakon završetka utakmice, sve dok gostujući navijači ne napuste južnu tribinu.

Privremena obustava saobraćaja bit će na snazi od 16:00 do 23:00 u ulici Patriotske lige do ulice Betanija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski Klub Sarajevo apeluje na sve navijače da se pridržavaju navedenih uputa, te da se izbjegne korištenje pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta", stoji u objavi FK Sarajevo.

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se sa početkom od 20:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti