FOTO: EPA

Manchester United je užasno otvorio novu sezonu

Očekuje se prometna zima na Old Traffordu: Prva meta je tinejdžer iz Lisabona

Haris Zilić

Kriza trese Manchester United nakon užasnog starta sezone, malo su stvari popravili trijumfom protiv Brentforda od 2:1 u smaom finišu meča, ali igra je daleko od one prave.

U Unitedu će sigurno biti zimskih rezova, već se spominju neka nova imena, a ostrvski mediji jutros donose friške informacije.

Navodno je tim sa Old Trafforda na radar stavio 19-godišnjeg Joao Nevesa, veznjaka Benfice.

Fudbaler koji je rođen 2004. godine, prošle sezone je postao standardan u prvom timu Orlova sa Da Luza i odmah je skrenuo pažnju na sebe.

Igra na poziciji zadnjeg veznog i igrač je koji je dostigao vrijednost od 20 miliona eura na tržištu.

Naravno, Benfica će tražiti znatno više za svog dragulja s kojim ima važeći ugovor do ljeta 2028. godine.

Manchester United je pokazao da se nekad zna rasipati sa novcima i sigrno da je to prilika timu iz Lisabona da uzme dobru cifru ove zime.

Neves je prošao sve omladinske kategorije Benfice, postao je standardan prvotimac, a standardan je i omaldinski reprezentativac Portugala.

U tekućoj sezoni skupio je 11 nastupa za prvi tim Benfice i upisao jednu asistenciju.

Erik Ten Hag je dobio podršku Uprave nakon užćasnog starta sezone, ali to ne znači d amu se stolica prestala klimati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno će gledati na zimu da pojača tim, ako bude ostao na klupi, a Neves će prema pisanjima ostrvskih medija biti prva i glavna meta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.