Foto - Giuseppe Maffia

Dolazi i treći Orao

Juventus širom otvorio vrata još jednom Srbinu

Midhat Šljivak

Torinski Juventus pokušat će u januaru pojačati vezni red, a kao prvi pik Massimiliana Allegrija označen je reprezentativac Srbije Lazar Samardžić.

Juventus ima dosta problema s igračkim kadrom. Posebno se to odnosi na vezni red gdje stvari ne funkcionišu baš najbolje, pa je klub prinuđen reagovati u januaru.

Pokušat će Stara dama ojačati ekipu koja se upustila u borbu za šampionsku titulu i nekoliko poznatih imena se povezuje s dolaskom u Torino. Među njima je i srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

Ovaj 21-godišnji veznjak prva je želja trenera Massimiliana Allegrija. Silno ga želi vidjeti u svom timu i smatra da bi njegovim dovođenjem ekipa dobila dodatnu snagu u igri prema naprijed.

Juventus će pokušati ovog fudbalera dovesti na šestomjesečnu posudbu iz Udinesea uz obavezan otkup ugovora ako se Bianconeri plasiraju u Ligu prvaka. Ovaj stav će iznijeti i pred tim iz Udina i vidjet ćemo hoće li ga uspjeti dovesti.

Samardžić je proteklog ljeta bio blizu prelaska u Inter. Došao je na ljekarske preglede u Milano, ali je posao propao u posljednji čas i on je ostao član Udinesea.

Pored reprezentativca Srbije Juve navodno kreće i po veznjaka Tottenhama Pierrea-Emilea Hojbjerga, te ofanzivca Sassuola Domenica Berardija.

S ovim igračima bi torinski tim izgledao znatno drugačije. Vjerovatno bi i Allegri morao igrati nešto ofanzivniji fudbal što navijači Juventusa i očekuju.

Lazar Samardžić je međutim postavljen kao primarna meta. Učinit će se sve kako bi on došao u klub u kojem bi ga dočekali saigrači iz reprezentacije Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone mladi veznjak je odigrao osam utakmica i postigao je dva gola u Seriji A. Prethodno je nosio dres RB Leipziga i berlinske Herthe.

Porijeklo ovog momka je iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac je rođen u okolini Živinica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.