Smatra da je donio pravu odluku

Benzema dao iskren intervju o odlasku iz Reala: "Kao musliman..."

Edmir Škorić

Francuski napadač dao je intervju za ligu Saudijske Arabije u kojoj je izjavio da je ključno živjeti u muslimanskoj zemlji.

Benzema je iznenadio i Real Madrid i cijeli fudbalski svijet kad je ovog ljeta odlučio da ode iz Španije, a njegova nova destinacija bio je aktuelni prvak Saudijske Arabije Al-Ittihad. Iako je imao još godinu ugovora sa Kraljevima, Benzema je otišao na Bliski istok i sada je otkrio zašto.

U većini slučajeva presudio je enormno bogati ugovor koji odskače od onih koji se dobijaju u Evropi, naročito kada je riječ o igračima koji su u kasnim igračkim godinama poput Francuza.

"Kao musliman, kada ste u Meki osjećate se mirno... to je izuzetno mjesto. Ovdje sam miran", poručio je Benzema.

On uvjerava da mu je vrlo ugodno živjeti u Arabiji zbog kulture te zemlje, vjere i zbog toga koliko se ljudi dobro ponašaju prema njemu na ulici i na svakom stadionu gdje ide igrati:

“Saudijska Arabija je muslimanska zemlja. Dočekali su me raširenih ruku i odmah sam se osjetio voljenim".

Novi igrač Al-Ittihada također tvrdi da, osim što je muslimanska zemlja, htio je doći u Saudijsku Arabiju i zbog promjene lige i s ciljem da pomogne napretku jedne nove fudbalske zajednice.

"Kada je započeo fudbalski projekat u Saudijskoj Arabiji, činilo se golemim u svakom pogledu. Želio sam biti dio toga i pomoći da fudbal napreduje u ovoj zemlji".

Niti u jednom trenutku intervjua ne govori o novcu niti o tome da je to glavni razlog za odlazak iz Madrida.

Kao i Cristiano Ronaldo, Benzema ističe da je razina lige Saudijske Arabije vrlo dobra i da ga je iznenadilo kada je došao. Francuz osim toga kaže da nije znao ništa o ovoj ligi, ali da se sada njegove utakmice gledaju u Evropi:

"Ovdje ima puno strasti i zadovoljan sam kvalitetom igre. Stvarno sam iznenađen razinom u Saudijskoj Arabiji jer u Evropi ne gledamo mnogo fudbalskih utakmica odavde. Sada da".

Za kraj intervjua je rekao da je jako sretan i ponosan na sve što je napravio i osvojio s Real Madridom, ali da misli da je bilo dobro vrijeme da pokuša napraviti životnu promjenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.