Luka Modrić je danas za sva vremena objasnio šta je pravi kapiten i istinska fudbalska legenda
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Jasno je sve objasnio o svom statusu

Luka Modrić je danas za sva vremena objasnio šta je pravi kapiten i istinska fudbalska legenda

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije Hrvatske i veznjak Real Madrida Luka Modrić govorio je danas o 'problemima' koje ima u kraljevskom klubu gdje u posljednje vrijeme igra mnogo manje nego ranijih sezona. Luka želi da se to promijeni jer se s 38 godina osjeća fenomenalno.

Luka Modrić ove sezone ne dobija previše šanse u dresu Real Madrida. Klupa je za njega postala poznato mjesto, no legendarni Hrvat ima namjeru da to promijeni do kraja sezone jer je potpuno spreman da igra svaka tri dana.

Nije 38-godišnja legenda zadovoljna statusom u Realu. Ne krije to, ali on jednostavno voli fudbal i fizički je na vrhunskom nivou.

"Za mene je to posve nova situacija jer ne igram koliko sam prije i koliko bih želio. Znate da uvijek želim igrati i da ne želim imati bilo kakve pauze, odmore. Želim igrati jer se tad osjećam najbolje i tako se najbolje pripremam za utakmice", rekao je Luka Modrić i dodaje:

"Trenutno je takva situacija i možda će izaći nešto pozitivno za budućnost. Vidjet ćemo, ali ne želim da bude kao dosad. Želim igrati svaka tri dana. Fizički se osjećam dobro. Bilo bi drugačije da se ne osjećam tako. Sada želim igrati jer sam spreman fizički i psihički", istakao je Modrić i zaključio je:

Oglasi

"Sve što se događa oko mene je normalan proces kojeg sam prihvatio. Moram se psihički pripremiti za ovakve situacije, prihvatiti ih i krenuti dalje", poruka je Luke Modrića.

Ovim riječima sjajni veznjak je potvrdio da je istinska legenda i nije nikakvo čudo što s 38 godina još uvijek igra fudbal na vrhunskom nivou.

Modrić je ove sezone nastupio u devet utakmica za Kraljeve i na terenu je proveo 391 minutu. Nije imao posebnog učinka i zbog nezadovoljstva se sve češće povezuje s odlaskom iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je Inter Miami krenuo po njega. David Beckham je već razgovarao s njim, no Luka je očigledno spreman ostati u Realu do kraja sezone, ali i nastaviti karijeru i nakon ljeta.

Dosta je onih koji ga žele vidjeti u Dinamu. Nije isključeno da se vrati u Zagreb, ali odluku o budućnosti će donijeti u narednim mjesecima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi