Trenutak u kojem je uništena karijera Edena Hazarda, belgijski čarobnjak više nikada nije bio isti

Penzionisao se sa svega 32 godine

Trenutak u kojem je uništena karijera Edena Hazarda, belgijski čarobnjak više nikada nije bio isti

E. Čaušević

Eden Hazard prije nekoliko dana zvanično je potvrdio da ide u penziju iako ima tek 32 godine što je mnoge iznenadilo. U Real Madridu je totalno podbacio i nije uspio da se vrati u formu, a sada se pojavio i video detalja za kojeg mnogi smatraju da je uništio karijeru belgijskog čarobnjaka.

Hazard je igrao fantastično u Chelseaju s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a potom je na ljeto 2019. godine napravio transfer karijere jer je za preko 100 miliona eura prešao u Real Madrid.

U Madridu je predstavljen na spektakularan način kao veliko pojačanje, no na kraju ispostavilo se da je dolazak Hazarda bio jedan od najvećih promašaja u eri Florentina Pereza.

Hazard je u Madridu proveo četiri godine, a ljetos je postigao sporazumni raskid saradnje. Mnogi su vjerovali da će bez problema pronaći novi klub, no kada je objavljeno da Hazard ide u penziju takav rasplet baš niko nije očekivao.

Imao je četiri očajne godine u Realu, ali mnogi su zaboravili da početak nije bio tako loš. Po dolasku u Real igrao je jako dobro, no sve to promijenilo se nekoliko sedmica kasnije kada je zadobio tešku povredu na meču Lige prvaka protiv PSG-a.

Oglasi

Da stvar bude bizarnija povrijedio ga je reprezentativni saigrač Thomas Meunier, a nakon te povrede Hazard se nikada nije u potpunosti oporavio. Zglob desne noge nikada u potpunosti nije zaliječen, a povredu je Hazard objavljao još nekoliko puta nakon toga.

Upravo detalj s te utakmice je glavna tema na društvenim mrežama nakon Hazardovog penzionisanja jer su mnogi shvatili da je to zaista povreda koja je život belgijskog čarobnjaka pretvorila u pakao.

I na ovom videu se vidi kakvu magiju je Hazard imao u nogama i da je i protiv PSG-a tada bio sjajan, no nakon starta Meuniera koji je u prvi mah izgledao bezazleno na kraju nažalost za Hazarda više ništa nije bilo isto.

Pokušavao se nekoliko puta vratiti u formu, ali tijelo očito više nije moglo da izdrži sve te napore iako Hazard ima tek 32 godine, te je očito to i sam shvatio zbog čega je donio najtežu odluku u životu i odlučio da se penzioniše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je za četiri godine u dresu Real Madrida odigrao tek 76 utakmica, dao je sedam golova i dodao 12 asistencija. U karijeri je inače upisao preko 700 mečeva što je itekako impresivno jer mnogi čija karijera traje dosta duže ne uspiju doći do te brojke.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676232465
Maestralan vezni igrač, sretno u penziji !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi