Belgijanac je spreman

50 hiljada zvižduka protiv Lukakua na San Siru? Evo šta o tome misli Romelu

Edmir Škorić

U nedjelju 29. oktobra u 18 sati odigrat će se derbi Inter - Roma, a navijači Nerazzurra su isplanirali poseban doček za Big Roma. On to zna i spreman je.

Lukaku je osvojio Scudetto s Interom, potom se vratio u Chelsea. Očekivali su na San Siru njegov povratak, no on je koketirao čak i sa ljutim rivalom Juventusom, na kraju izabrao Romu, a navijači Intera su ga preko noći počeli gledati kao izdajicu.

Sada mu žele pokazati što misle o njemu, pa mu spremaju nezapamćen "doček" krajem mjeseca kada Inter bude ugostio njegovu Romu.

Ovo je bila jedna od tema na press konferenciji belgijske reprezentacije jučer, a Lukaku je imao spreman odgovor i djeluje kao da uopšte nije zabrinut zbog tih najava od strane navijača Intera.

"Fokusiram se na sadašnjost, Romu i utakmicu protiv Austrije", rekao je Lukaku, a zatim je dodao: "Više volim da svoju energiju posvetim terenu".

30-godišnji napadač ove je sezone već postigao sedam golova na samo osam utakmica u dresu rimskog kluba.

Lukaku se vraća lagano u formu i igra odlično u dresu Rome. U ponedjeljak je stigao na okupljanje reprezentacije Belgije i obratio se novinarima, a prvo pitanje bilo je šta se to dešavalo s njim tokom ljeta i kakve probleme je imao s Interom.

Priznao je da mu je teško padalo što je većinu utakmica počinjao s klupe, ali da mu je najteže bilo kada je Simone Inzaghi odlučio da će Edin Džeko i Lautaro Martinez biti starteri u finalu Lige prvaka, te da zbog toga nije noćima spavao.

Lukaku je ušao u 57. minuti umjesto Džeke i promašio je dvije nevjerovatne šanse. Ipak, otkrio je da mislima uopšte nje bio fokusiran na taj meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo je trenutaka u kojima sam mogao da eksplodiram, ranije bih to i uradio vjerovatno, ali sada nisam htio da trošim energiju. Sve ću javno reći sigurno, samo kada eksplodiram. Otkriću pravu istinu šta se dešavalo ovog ljeta i šta su mi pojedinci uradili", rekao je Lukaku, dodavši:

"To je bila teška sezona s dosta povreda, dramom na Svjetskom prvenstvu i pored svih golova koje sam dao sve mečeve u Ligi prvaka i Kupu Italije počeo sam s klupe. Valjda shvatate da mi nije bilo lako. Posebno to finale Lige prvaka. Nisam se dobro osjećao kada sam čuo da ću biti na klupi. I nekoliko dana kasnije nisam spavao uopšte zbog toga, ali i tih propuštenih prilika. Sve što se dešavalo nakon toga ću da kažem jednog dana, ali sada ne želim da to radim jer sam se konačno koliko-toliko oporavio".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.