Zbog Džeke i Lautara noćima nije spavao, a sada poručio: "Sve ću javno reći, samo kada eksplodiram"
Foto: Jonathan Moscrop Sportimage

Romelu Lukaku se u Romi "vratio u život"

Zbog Džeke i Lautara noćima nije spavao, a sada poručio: "Sve ću javno reći, samo kada eksplodiram"

Endin Čaušević

Romelu Lukaku ovog ljeta bio je u centru pažnje fudbalske javnosti jer se skoro do kraja ljetnog prelaznog roka nije znalo gdje će igrati. Povezivao se s Juventusom, bilo je priča da je izdao Inter, a na kraju je Belgijanac završio u Romi i sada je priznao da će jednog dana javno ispričati šta se dešavalo tokom ovog ljeta.

Lukaku je proteklu sezonu proveo na posudbi u Interu i očekivalo se da će klub s Meazze otkupiti njegov ugovor od Chelseaja, ali se to nije desilo. Kasnije je također bilo informacija da je Inter htio da vrati Lukakua, ali da ih je on navodno izdao odlukom da ide u Juventus.

Priče oko Lukakuovog odlaska u Staru damu bile su aktuelne sedmicama zbog čega su se čak oglašavali i navijači Juventusa koji belgijanskog napadača nisu uopšte željeli u svom klubu.

Na kraju ni od Intera ni od Juventusa nije bilo ništa, a dan pred kraj prelaznog roka pojavila se Roma koja je dovela Lukakua na posudbu do kraja sezone iz Chelseaja gdje je još na početku bio otpisan.

Lukaku se vraća lagano u formu i igra odlično u dresu Rome. U ponedjeljak je stigao na okupljanje reprezentacije Belgije i obratio se novinarima, a prvo pitanje bilo je šta se to dešavalo s njim tokom ljeta i kakve probleme je imao s Interom.

Oglasi

Belgijanac je bio vidno uzdrman zbog tog pitanja, te je bilo jasno da se tu nešto zaista desilo. No, poručio je da još nije vrijeme da javno otkrije pravu istinu i tek je donekle odgovorio na pitanje.

Priznao je da mu je teško padalo što je većinu utakmica počinjao s klupe, ali da mu je najteže bilo kada je Simone Inzaghi odlučio da će Edin Džeko i Lautaro Martinez biti starteri u finalu Lige prvaka, te da zbog toga nije noćima spavao.

Lukaku je ušao u 57. minuti umjesto Džeke i promašio je dvije nevjerovatne šanse. Ipak, otkrio je da mislima uopšte nje bio fokusiran na taj meč.

"Bilo je trenutaka u kojima sam mogao da eksplodiram, ranije bih to i uradio vjerovatno, ali sada nisam htio da trošim energiju. Sve ću javno reći sigurno, samo kada eksplodiram. Otkriću pravu istinu šta se dešavalo ovog ljeta i šta su mi pojedinci uradili", počeo je Lukaku i nastavio.

"To je bila teška sezona s dosta povreda, dramom na Svjetskom prvenstvu i pored svih golova koje sam dao sve mečeve u Ligi prvaka i Kupu Italije počeo sam s klupe. Valjda shvatate da mi nije bilo lako. Posebno to finale Lige prvaka. Nisam se dobro osjećao kada sam čuo da ću biti na klupi. I nekoliko dana kasnije nisam spavao uopšte zbog toga, ali i tih propuštenih prilika. Sve što se dešavalo nakon toga ću da kažem jednog dana, ali sada ne želim da to radim jer sam se konačno koliko-toliko oporavio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku od dolaska u Romu igra zaista odlično i podsjeća na formu koju je imao prije nekoliko godina u Interu.

U dosadašnjem dijelu sezone za rimski klub upisao je osam nastupa u svim takmičenjima i dao je već sedam golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Lukaku je ušao u 57. minuti umjesto Džeke i promašio je dvije nevjerovatne šanse. Ipak, otkrio je da mislima uopšte nje bio fokusiran na taj meč. Nocima nije spavao zbog inzagija glupog. Dzeku ****nog staviti koji lukakuu nije bio do koljena. Pa sve mu ****m glupo, da mu ****m. Ja zbog toga nisam ni htio gledati finale. Izgubio ga je jer je stavio dzeku, degen glupi
1 1
BosanskaSvedska
Lukako, odbrambeni igrac Man Cityja!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi