Foto: Vlado Kos / CROPIX

Pred ključne mečeve

Odlazak u Beograd, a onda najgore moguće vijesti: Vijesti o Petkoviću uzdrmale Hrvatsku

Endin Čaušević

Bruno Petkovć povrijedio se početkom mjeseca kada je igrao protiv Hajduka iako nije bio maksimalno spreman, a povredu je pogoršao nastupom za Hrvatsku protiv Turske. Napadača Dinama to je itekako koštalo, a za Zlatka Dalića nema kraja loših vijesti kada je Petković u pitanju.

U Dinamu su napravili veliku grešku kada se Petković našao u sastavu prije nekoliko sedmica u derbiju protiv Hajduka, ali već u prvom poluvremenu morao je van terena jer je obnovio povredu i nije mogao nastaviti meč.

Očekivalo se da će tada da miruje i maksimalno se oporavi, no sve se dodatno pogoršalo njegovim nastupom na meču Hrvatske i Turske gdje je nedovoljno oporavljeni Petković ponovo bio na terenu i još jednom pravio isti problem.

Petković je nastupom u Osijeku samo dodatno pogoršao svoju povredu zbog čega nije igrao protiv Velsa, ali ni za Dinamo prethodnog vikenda u neočekivanom porazu od Gorice.

Da je prisiljen povratak na teren bio ogromna greška sada se jasno vidi. Hrvatski mediji pišu da je Petković išao po drugi put na poseban tretman u Beogradu, ali ni to mu nije pomoglo jer će oporavak trajati duže od očekivanog.

Petković će propustiti obje utakmice u Konferencijskoj ligi protiv Viktorije Plzen, dok ga neće biti ni u prvenstvu na mečevima protiv Lokomotive i Varaždina, kao ni na Kup meču protiv Oriolika. Upitan je i za meč na Rujevici protiv Rijeke koji se igra 12. novembra.

No, ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da bi Petković mogao propustiti i ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije u kojima Vatreni nemaju pravu na kiks ukoliko žele na veliko takmičenje.

Petković bi se na teren trebao vratiti sredinom novembra baš kada su na rasporedu mečevi protiv Latvije i Armenije, ali je pitanje da li će Dalić ponovo rizikovati s njim ukoliko ne bude 100% spreman za igru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu su se nadali da bi se Petković mogao oporaviti i biti spreman već za meč protiv Viktorije, no ljekarski tim saopštio je Jakiroviću loše vijesti i odlučeno je da se neće ništa rizikovati i da je najbolje da se kapiten Modrih u potpunosti oporavi.

No, pitanje je da li će tako misliti i Dalić koji će početkom narednog mjeseca saopštiti spisak za Latviju i Armeniju, a svi se pitaju da li će na njemu biti Bruno Petković i koliko on uopšte može pomoći reprezentaciji ukoliko ne bude maksimalno spreman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.