Jakirović i "čudne" geste: Momenti koje su navijači Rijeke i Hajduka čekali kao ozebao sunce

Dinamo poražen od Gorice

Jakirović i "čudne" geste: Momenti koje su navijači Rijeke i Hajduka čekali kao ozebao sunce

Admin Čaušević

Dinamo je upisao svoj drugi poraz u posljednja tri ligaška meča. Ovaj put Modri su poraženi na gostovanju kod Gorice i to rezultatom 2:1 nakon što su primili gol duboko u sudijskoj nadoknadi. 

Iznenadnim odlaskom iz Rijeke u Dinamo Sergej Jakirović je odmah postao omražena osoba na Kvarneru, barem iz sportskog aspekta, dok kao trener Modrih automatski nije omiljen ni u Splitu.

Upravo iz tog razloga navijači Rijeke i Hajduka će se sigurno naslađivati zbog scena iz finiša utakmice Gorice i Dinama kada je Jakirović bio totalno nemoćan. Scenu možete pogledati ovdje.

U jednom trenutku su kamere snimile i trenutak kako nemoćno i razočarano odmahuje glavom. Taj trenutak pogledajte ovdje.

 Nekadašnji trener Zrinjskog je na klupi gestikulirao rukama, udarao je ruku o ruku i mahao glavom zbog onog šta su sebi dopustili njegovi izabranici.

Oglasi

Vidjeti Jakirovića u ovakvoj situaciji je nešto novo pošto u posljednjih nekoliko utakmica gubi kontrolu nakon što je odlično krenuo sa Dinamom.

"Tužan sam nakon ovog poraza. Smatram da smo kontrolisali cijelu utakmicu, krenuli smo dobro od prve minute i imali dobrih akcija. Na tome smo insistirali", rekao je Jakirović poslije utakmice te nastavio:

"Izmjenama u poluvremenu smo željeli više prodornosti na desnoj strani. Poveli smo i nejasno mi je kako ne možemo odbraniti jedan običan centaršut koji je lako odbranjiv."

"Evidentno je bilo da će tako igrati, ali nismo to napravili. To nam je evidentan problem i to treba reći. Čestitam Gorici na pobjedi."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Džaba meni što sam ja ljut jer mi prosipamo bodove. U analizi se sve zna šta ko radi, ali uvijek postoji taj ljudski faktor hoćeš li prepoznati situaciju ili nećeš. Mi ih nismo prepoznali i kapitulirali smo", poručio je odlični trener.

S ovim porazom Dinamo je propustio priliku da skoči na vrh HNL-a, dok se Rijeka i Hajduk imaju priliku dodatno udaljiti zagrebačkim Modrim.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Kao dinamovac mogu jednostavno napisati,od G ne mozes napraviti pitu,Jakiru je potreban jedan prijelazni rok kako bi poslozio ono sto je zamislio,isto mu je bilo u Zrinjskom,Rijeci,a isto mu je i u Dinamu,nikakve razlike nema.Hrpa igraca nije za Dinamo i to se vidi iz aviona,jer je uprava odradila katastrofalan posao. A to da li je Jakir ili netko drugi iz sporta negdje omiljen vise ili manje,to je relevantna stvar na koju se svaki sportas ne obazire,to je jednostavno ostavljeno za ljude koji se ispusu u komentarima i to je to,a zivot ide dalje i dalje........
0 0
pero98
Ne znam da li je omrazen u Istri ali na Kvarneru sigurno je.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi