Dan odluke je bio za Zlatka Dalića: Donesena bitna odluka za budućnost Vatrenih
FOTO: EPA

Zasjedao IO HNS-a

Dan odluke je bio za Zlatka Dalića: Donesena bitna odluka za budućnost Vatrenih

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske imala je loš oktobarski ciklus i upisala je dva poraza u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. U Osijeku su poraženi od Turske (0:1), a u gostima od Velsa (2:1). Vatreni su tako dva kola prije kraja kvalifikacija zakomplikovali odlazak na EURO.

Nakon navedenog odmah se pokrenula priča o eventualnoj sudbini Zlatka Dalića na klupi Hrvatske.

To je i danas završeno saopšteno je iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Selektor je dao generalni pogled na prethodnu akciju reprezentacije, bez pojedinačnog izdvajanja bilo kojeg igrača, a njegov izvještaj jednoglasno je prihvaćen od Izvršnog odbora", saopšteno je iz HNS-a.

Ovo znači da je Dalić dobio podršku Hrvatskog nogometnog saveza i u narednom periodu će voditi Vatrene.

Oglasi

Hrvatsku u novembru očekuju utakmice protiv Latvije u ogstima i ARmeije kući. Oba duel aVatreni moraju dobiti, ali ne ovise više sami o sebi.

U slučaju da Vels dobije svoja dva naredna duela zbog boljeg međusobnog duela bili ispred hrvatske, što znači da b i Hrvatska išla u baraž.

Iz ove grupe Turska je već osigurala plasman na EURO naredne godine u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovakva odluka HNS-a bila je možda i očekivana jer Dalić iza sebe ima dosta uspjeha.

Podsjetimo, selekciju Hratske je na Mundijalu 2018. godine doveo do srebra, a na Mundiajlu u Kataru 2022. godine i do bronze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi