Dinamo je do sada Jakirovića pazio kao bebu, ali sprema li se crni scenarij?
FOTO: Damir Krajac/CROPIX

Modri iza sebe imaju loše rezultate

Dinamo je do sada Jakirovića pazio kao bebu, ali sprema li se crni scenarij?

Haris Zilić

Dinamo Zagreb ne briljira ove sezone i to je svima jasno u Hrvatskoj, ali i regiji koji prate zagrebački klub. Novi udarac došao je ove subote i poraz od Gorice 2:1 u 12. kolu HNL-a.

Dinamo je vodio na kraju izgubio i to je još jedan težak udarac za Sergeja Jakiroivća na klupi Dinama nakon dolaska sa Rujevice.

Jakirović je došao iz Rijeke i način na koji je napustio tim sa Rujevice izazvao je dosta prašine u hravstkoj i regionalnoj javnosti.

Mnogi će reći "sve se vraća, sve se plaća", a bivši trener Zrinjskog ima teške dane na klupi Dinama.

Jedna stvar Jakirovića mora da brine, a to je podatak koji su plasirali hrvatski mediji - Dinamo se i zbog mnogo boljih rezultata od onih koje ima Jakirović zahvaljivao trenerima.

Oglasi

Međutim, Jakirović ima očigledno popust na Maksimiru, podršku Uprave kluba, iako hrvatski mediji sve više pišu o njegovoj mogućoj smjeni, ali i prave ankete među navijačima.

Eliminacija od Sparte Prag u play-offu Evropa lige, poraz od Hajduka u derbiju, sramotno izdanje protiv Balkanija u Prištini u grupama Konferencijske lige i sada šokantan poraz od Gorice.

Čini se da je Jakirović ispucao bonus, a duel protiv još jednog češkog predstavnika Vitorie Plzen u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige koji je na rasporedu u četvrtak mogao bi biti i odlučujući za Jakirovića.

U slučaju novog, petog neuspjeha na klupi Dinama, teško da će mu biti oprošteno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvo, što bi poraz od Plzena doveo Dinamo u nezgodnu situaciju kada je u pitanju borba za evropsko proljeće, a druga stvar što bi novi neuspjeh i igrače dodatno uzdrmao, posebno na samopouzdanju.

Šta će biti naredni koraci Dinama i kako će se postaviti prema Sergeju Jakiroviću saznat ćemo već naredne sedmice, a ne bi nas iznenadilo da dođu i novosti sa Maksimira u narednim satima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676220539
Bahatost ga sustize,umislio se da je izmislio fudbal,samo on i niko vise.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi