Sa Dudićem u stručnom štabu je i bivši trener Slobode Adnan Jahić FOTO: FK Radnički Kragujevac

Riječi trenera Partizana sigurno će danas biti dodatni motiv za Feđu Dudića

Samir Mlaćo

U zaostalom meču 4. kola Super lige Srbije danas u Kragujevcu od 14 sati igraju domaći Radnički i Partizan iz Beograda.

Partizan stiže u Kragujevac kao lider na tabeli, te favorit, no domaći se nadaju novim bodovima, a krila im je dala i posljednja utakmica na kojoj su kao gosti savladali Napredak 3:1.

Feđa Dudić je sjajno krenuo na klupi Radničkog, a snažan otpor pružio je i protiv Crvene Zvezde, no aktuelni prvak Srbije je ipak slavio pobjedu. Sada svi navijači Zvezde sasvim sigurno navijaju danas za Dudića i njegovu ekipu, a poseban motiv bh. treneru će svakako biti izjava trenera Partizana.

Naime, Igor Duljaj se pokazao kao veliki profesionalac i o Dudiću govorio na press konferenciji. Pohvalio ga je, ali i njegovu cijelu ekipu te izdvojio dio press konferenciji kako bi govorio o svom rivalu.

"U posljednjih pet utakmica kako je došao trener Feđa Dudić slavili su na tri meča. Pružili su odličnu partiju i protiv Crvene Zvezde. Trener Dudić radi odličan posao, organizovana su ekipa, čekaju da neko izgubi loptu i onda idu u kontru. Moramo da ih dobro analiziramo, biće teško, a ja pozivam navijače da dođu u Kragujevac u velikom broju. Znamo da je radni dan, ali navijači su više puta pokazali da su nam vjetar u leđa", rekao je Duljaj.

Partizan je lider na tabeli, ali svjesni su Beograđani da sjajnoj seriji mora doći kraj.

"Imamo ambicije da pokušamo nastaviti niz. Ipak, sve iam svoj početak i kraj. Potrudit ćemo da ostvarimo ono što se od nas očekuje", rekao je Duljaj.

Govorio je i o sukobu sa jednim igračem svog tima pred sami kraj utakmice, te dodao da se izvinjava klubu i da je dres kluba svetinja.

Radnički je trenutno na 14. mjestu, ali lakše se diše u Kragujevcu nakon što su prije samo par kola bili 'zakucani' za dno.

Dudić je jučer najavio današnji meč.

"Partizan u prosjetku daje 2.5 golova po utakmici u posljednjih devet susreta. Taj navalni dio je svakako najbolji dio tima. Probaćemo da neutrališemo te njihove dobre pojedince. Jako su dobri i na prekidu i tako su načeli protivnika u Subotici. To su neki segmenti igre gdje ćemo posebno obratiti pažnju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Svakako da i oni kao i svaka druga ekipa imaju mana, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu da pokažemo momcima i da to probamo iskoristiti", istakao je Dudić.

I on je pozvao navijače da dođu u velikom broju te istakao da će njegov tim ići na pobjedu, iako je svjestan da Partizan stiže kao lider na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.