Velikan na konopcima: Dajte igračima novac da se prehrane, da kupe djeci mlijeko

Trener Partizana nakon utakmice protiv Spartaka

Velikan na konopcima: Dajte igračima novac da se prehrane, da kupe djeci mlijeko

Esmer Oštraković

Partizan je sinoć upisao laganu pobjedu na gostovanju kod Spartaka iz Subotice, a konačan rezultat bio je 3:0 za goste.

Rezultat na poluvremenu bio je 0:0, a sve do 70. minute nije bilo golova na ovoj utakmici, a onda su gosti postigli tro gola.

Prvo je Marković u 70. minuti postigao gol na asistenciju Nikolića za vodstvo gostujuće ekipe na ovoj utakmici.

Sedam minuta kasnije Nikolić upisuje novu asistenciju, a strijelac je ovaj put bio Zahid. Konačan rezultat postavljen je u 81. minuti.

Severina je loptu dodao do Saldanha koji matira domaće golmana i na taj način postavlja konačnij 3:0 na ovoj utakmici.

Oglasi

Za Partizan je ovo bila deveta vezana pobjeda, te se nalaze na prvom mjestu sa sedam bodova više od Crvene zvezde.

Istina, Zvezda ima jednu utakmicu manje, te bi ta prednost mogla biti smanje na četiri boda ako upišu pobjedu u zaostalom susretu.

Emotivan nastup nakon utakmice imao je trener Partizana Igor Duljaj.

"Moram da kažem da PFK Partizan nije pomozite fudbalskom klubu. Nek se ljuti ko god hoće, ja ne mogu. Ovi momci treniraju, ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će da prime platu. Šta treba da im pričam? Zelena trava, plavo nebo, cvijeta cvijeće u proljeće?

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovi momci su junaci. Ruka koja daje je uvijek iznad ruke koja prima. Neka promjene trenera. Ali, dajte momcima da prehrane sebe, svoju familiju, svoje rođake, svoje prijatelje, jer dosta ljudi živi od toga.

Morao sam ovo da kažem jer mi je na srcu. Ne mogu da igrače gledam u oči i da im pričam bajke. I ovi navijači koji dolaze, hvala im puno. Dolaze poslije posla, o svom trošku. Ako ima neko neku ideju neka kaže. Ne mogu više pred igračima da razmišljam da li je neko dobio kiriju, da li će nekog da izbace iz stana, da li neko ima da kupi djetetu mlijeko, ali to je tako", rekao je Duljaj.

Top Komentari

Hanibal
Sto nas brine???!!! Daj pisite o fudbalu u BiH!
1 0
makelele
Preimenujte klub iz Partizan u ****** i imaćete para ko blata.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi