Foto: Josip Moler / CROPIX

Turci otkrivaju

Bruno Petković telefonom 'izradio' poznatog trenera: "Potpisujem u Evropi"

Midhat Šljivak

Bruno Petković (29) je proteklog ljeta potpisao novi ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Njegov potpis iznenadio je mnoge jer se 29-godišnjak povezivao s brojim klubovima koji su mu nudli silne cifre, a posebno je zainteresovan bio turski Trabzonspor i nekadašnji trener ovog kluba Nenad Bjelica. Razgovarao je s Petkovićem o dolasku u Tursku, dobio je neočekivan odgovor, pa je ostao u šoku nakon njegovog potpisa za Dinamo.

Bruno Petković je dolaskom u zagrebački Dinamo napravio pravi potez za karijeru. Od igrača koji je igrao niže rangove italijanskog fudbala postao je velika zvijezda hrvatske reprezentacije i Dinama, a za njegove usluge zainsteresovani su brojni evropski klubovi.

Prošlog ljeta Dinamo je dobio ponudu turskog Trabzonspora. Hrvatski prvak je bio spreman pustiti svoju prvu zvijezdu, navodno su se više puta rukovali s turskim timom, no Petković je odgađao potpis.

Tadašnji trener Trabzona Nenad Bjelica činio je sve da ga dovede. Razgovarao je s Brunom, a zatim je nakon jednog razgovora jednostavno završio priču o njegovom dolasku u ekipu.

Turski mediji tvrde da je 29-godišnji napadač saopštio Bjelici kako ga čeka potpis za poznati evropski tim i da zbog toga ne želi u Tursku. Na kraju je hrvatski stručnjak ostao šokiran činjenicom da je Bruno potpisao novi ugovor s Dinamom i smatrao se prevarenim.

Po odustajanju od Petkovića Bjelica je potpisao propalu zvijezdu Nicolasa Pepea, te Paula Onuachua, no oni mu nisu pomogli da zadrži posao jer je nedavno smijenjen s mjesta trenera.

Petković je s druge strane nastavio po starom u Dinamu. Igra jako dobro za tim s Maksimira i u 14 odigranih utakmica ima učinak od sedam postignutih golova i šest asistencija.

Sigurno je da će i u narednom periodu biti velika potražnja za 29-godišnjim napadačem. On se pored turske povezivao s određenim engleskim i italijanskim klubovima, no nikakve zvanične ponude nije bilo.

Ovaj sjajni fudbaler trenutno je van terena zbog povrede. Pokušao je pomoći reprezentaciji Hrvatske protiv Turske i napravio je još veći problem zbog kojeg će odmarati još barem tri nedjelje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bruno Petković je u Dinamo stigao 2018. godine iz Bologne na posudbu. Godinu dana kasnije otkupljen je njegov ugovor, a u karijeri je ovaj napadač nastupao za brojne klubove među kojima su Verona, Trapani, Catania, Entella, Reggiana i Varese.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.