Odlazak u Beograd, a onda najgore moguće vijesti: Vijesti o Petkoviću uzdrmale Hrvatsku
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Pred ključne mečeve

Odlazak u Beograd, a onda najgore moguće vijesti: Vijesti o Petkoviću uzdrmale Hrvatsku

Endin Čaušević

Bruno Petkovć povrijedio se početkom mjeseca kada je igrao protiv Hajduka iako nije bio maksimalno spreman, a povredu je pogoršao nastupom za Hrvatsku protiv Turske. Napadača Dinama to je itekako koštalo, a za Zlatka Dalića nema kraja loših vijesti kada je Petković u pitanju.

U Dinamu su napravili veliku grešku kada se Petković našao u sastavu prije nekoliko sedmica u derbiju protiv Hajduka, ali već u prvom poluvremenu morao je van terena jer je obnovio povredu i nije mogao nastaviti meč.

Očekivalo se da će tada da miruje i maksimalno se oporavi, no sve se dodatno pogoršalo njegovim nastupom na meču Hrvatske i Turske gdje je nedovoljno oporavljeni Petković ponovo bio na terenu i još jednom pravio isti problem.

Petković je nastupom u Osijeku samo dodatno pogoršao svoju povredu zbog čega nije igrao protiv Velsa, ali ni za Dinamo prethodnog vikenda u neočekivanom porazu od Gorice.

Da je prisiljen povratak na teren bio ogromna greška sada se jasno vidi. Hrvatski mediji pišu da je Petković išao po drugi put na poseban tretman u Beogradu, ali ni to mu nije pomoglo jer će oporavak trajati duže od očekivanog.

Oglasi

Petković će propustiti obje utakmice u Konferencijskoj ligi protiv Viktorije Plzen, dok ga neće biti ni u prvenstvu na mečevima protiv Lokomotive i Varaždina, kao ni na Kup meču protiv Oriolika. Upitan je i za meč na Rujevici protiv Rijeke koji se igra 12. novembra.

No, ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da bi Petković mogao propustiti i ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije u kojima Vatreni nemaju pravu na kiks ukoliko žele na veliko takmičenje.

Petković bi se na teren trebao vratiti sredinom novembra baš kada su na rasporedu mečevi protiv Latvije i Armenije, ali je pitanje da li će Dalić ponovo rizikovati s njim ukoliko ne bude 100% spreman za igru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu su se nadali da bi se Petković mogao oporaviti i biti spreman već za meč protiv Viktorije, no ljekarski tim saopštio je Jakiroviću loše vijesti i odlučeno je da se neće ništa rizikovati i da je najbolje da se kapiten Modrih u potpunosti oporavi.

No, pitanje je da li će tako misliti i Dalić koji će početkom narednog mjeseca saopštiti spisak za Latviju i Armeniju, a svi se pitaju da li će na njemu biti Bruno Petković i koliko on uopšte može pomoći reprezentaciji ukoliko ne bude maksimalno spreman.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi