Umjesto Hrvatske obukao dres Švicarske, briljirao u Dinamu, sada rekao 'zbogom' nogometu

Nije mogao pronaći novi angažman nakon Turske

Umjesto Hrvatske obukao dres Švicarske, briljirao u Dinamu, sada rekao 'zbogom' nogometu

S. Mlaćo

Švicarski mediji donose veoma zanimljivu vijest. Odnose na nekadašnjeg reprezentativca te zemlje i bivšeg člana Dinama iz Zagreba Marija Gavranovića (33).

Naime, Gavranović je rekao 'zbogom' nogometu u 33 godinu, nakon što je od ljeta bio slobodan igrač. Posljednji angažman imao je u turskom Kayserisporu, a kada je bilo jasno da do nove godine neće pronaći klub, odlučio je da 'digne sidro'.

Napustio je nogomet i okačio kopačke o klin. U Tursku je Gavranović stigao iz zagrebačkog Dinama, a bio je i u Bundesligi. Nastupao je za Schalke i Mainz, da bi se nakon toga vratio u Zurich.

Dobio je poziv iz Hrvatske, tačnije Rijeke i brzo postao ponajbolji igrač ovog kluba. Dao je veliki doprinos u osvajanju naslova prvaka, što je bio veliki uspjeh koji i danas pamte navijači tog kluba.

Sve je naravno pratio Dinamo i doveo ga na Maksimir. Čak pet trofeja prvaka osvojio je Gavranovića sa klubom iz Zagreba, a u 132 utakmice postigao je 48 pogodaka.

Gavranović ima porijeklo iz naše zemlje, no od početaka je nastupao za selekciju Švicarske. Za "A" reprezentaciju te zemlje upisao je 41 nastup uz 16 pogodaka.

Ostat će u sjećanju i to da je izbjegao odslužbenje vojnog roka, a razlog je bila povreda koju je imao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"U Švicarskoj je vojni rok obavezan za sve muškarce, u protivnom plaćaju tri posto prihoda do svoje tridesete godine. Javio sam se kad je trebalo ići na novačenje, ali liječnička komisija procijenila je da sam nesposoban za vojsku, i to zbog sportskih povreda", rekao je Gavranović jednom prilikom i dodao.

"Naravno, već sam tada profesionalno igrao fudbal i nije mi bila neka luda želja ići u vojsku, ali nije mi to bio ni neki problem. No, odluka je bila takva kakva jest, uprkos činjenici da sam i tad, kao i danas kad imam dva treninga dnevno i utakmice svaki dan, bio profesionalni sportista".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Kamo sreće da je do 30te godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti