Sjajna asistencija Ćorluke, pa pogodak Bilbije

Što su Džeko i Miske bili u Njemačkoj, to su Ćorluka i Bilbija u BiH: Nevjerovatno je kako se znaju

Eldar Ganibegović

Josip Ćorluka i Nemanja Bilbija prava su dva talismana Zrinjskog. Jedan rasan asistent, drugi golgeter, a na terenu uvijek sjajno sarađuju. Pokazali su to i večeras.

U okviru 3. kola grupne faze Konferencijske lige večeras se u grupi E od 21 sat sastaju Zrinjski i Legia iz Varšave.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu je 1:1 i nadamo se da Plemići u nastavku mogu prevagnuti meč u svoju korist i stići do nova tri boda.

Zrinjski je do prednosti stigao u 30. minuti. Pogodak je ponovo bio rezultat sjajnog poznavanja i saradnje između Ćorluke i Bilbije.

Bezbroj golova Nemanja Bilbija je postigao na asistenciju ovog čovjeka, a tako je bilo i večeras protiv poljskog velikana.

Ćorluka je vidio Bilbijino utrčavanje, te uputio savršeno precizan centaršut, a Bibliji dvije ovakve šanse za pogodak ne trebaju.

U prvi mah neko je možda mogao pomisliti da se radi o ofsajd poziciji, no koliko se dobro poznaju njih dvojica, vidi se i po detalju koliko je Bilbija bio ispred odbrane Legije u trenutku kada je Ćorluka uputio asistenciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nažalost, samo tri minute kasnije poljski tim je stigao do poravnanja. Izveden je jedan slobodan udarac, Muci je napucao loptu u peterac gdje Jakovljević u pokušaju da interveniše postiže autogol. 

Drugo poluvrijeme uskoro počinje i nadajmo se da će prvak Bosne i Hercegovine stići do trijumfa protiv tima iz Varšave te tako nastaviti borbu za evropsko proljeće. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.