Bilbiju je nemoguće zaustaviti, ali radost je prekratko trajala

Gosti se brzo vratili

Bilbiju je nemoguće zaustaviti, ali radost je prekratko trajala

Edmir Škorić

Fudbaleri HŠK Zrinjski poveli su sa 1:0 protiv varšavske Legije u meču 3. kola grupne faze Konferencijske lige, a onda ubrzo primili gol.

Bh. prvak je u prvom kolu senzacionalno i nakon preokreta savladao AZ Alkmaar sa 4:3, potom je hrabro pao u Birminghamu protiv Aston Ville primivši gol u nadoknadi, a večeras igra jako dobro protiv Legije.

Zrinjski je u 30. minuti došao do vodstva. Ćorluka je centrirao, a sjajni Nemanja Bilbija glavom postigao gol za 1:0 i veliko slavlje na mostarskom stadionu.

Nažalost, radost nije dugo trajala. U 33. minuti iskusni Slobodan Jakovljević loptu šalje u vlastitu mrežu, pa je sada 1:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Bez obzira kako se meč završi, Zrinjskom sve pohvale za ono što radi u Evropi i zbog načina na koji predstavlja našu zemlju, ali s obzirom na sve prikazano, nije nerealno da Plemiće i na proljeće gledamo u Evropi.

Utakmice protiv Legije mogle bi biti ključne u borbi za drugo mjesto, tako da bi bilo važno večeras ostati neporažen u duelu sa gostima iz Poljske.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1653764640
Bravo Legia
1 0
user1605368976
Jest se i bio digo Jakovljević hoće Bilbiju da stigne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi