Poljski novinar analizira Plemiće: Bilbija je bosanska i klupska legenda

Pred meč protiv varšavske Legije

Poljski novinar analizira Plemiće: Bilbija je bosanska i klupska legenda

Eldar Ganibegović

Večeras se u okviru 3. kola Konferencijske lige u Mostaru (21:00) sastaju mostarski Zrinjski i Legia iz Varšave. Bio je to povod pojedinim poljskim novinarima da analiziraju prvaka Bosne i Hercegovine.

Szymon Janczyk, novinar portala "weszlo.com", na X-u je posvetio objavu Zrinjskom, ali i tri zanimljiva članka na pomenutom portalu.

Objavu na X-u počeo je konstatacijom da je Nemanja Bilbija jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova Zrinjskog. Dodaje da Zrinjski ima više igrača iz Hajduka i Dinama, nego iz vlastite akademije, no da je Bilbija bosanska i klupska legenda.

Ističe da je 32-godišni Banjalučanin u tekućoj sezoni sa šest golova i tri asistencije prvi strijelac i asistent Zrinjskog u ligi, da je drugi po kontaktima s loptom u kaznenom prostoru (5.11), te prvi u ključnim dodavanjima (1.39).

Zatim je nešto više riječi posvetio Zrinjskom. Zaključio je da Plemići 35% vremena igraju u formaciji 4-2-3-1, 30% u formaciji 4-4-1-1, te da je Nemanja Bilbija jedina devetka u timu.

Oglasi

Drugim najboljim igračem proglašen je Hrvat Mario Ćuže. Dijete GNK Dinamo Zagreb i strijelac pobjedničkog gola u finalu Kupa Bosne i Hercegovine prošle sezone.

Prisjetio se da su u timu Zrinjskog neki igrači koji su prije igrali u Poljskoj, a to su Zvonimir Kožulj, Ivan Jukić, te Marko Marić.

Spomenuo je u tom kontekstu i Velež, u kojem igraju Asmir Suljić i Nermin Haskić, a prije su igrali u Poljskoj.

Dodaje i kako je Zrinjski uprkos trenutnom stanju na tabeli po statističkim parametrima ipak dominantna ekipa u ligi, te da bi trebalo da vodi na tabeli.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na svom portalu objavio je nešto ranije članke s naslovima "Zrinjski ukrao stadion, Velež zagospodario gradom. Mostarski derbi je više od fudbala", "Don Vicini trikovi. Uspjeh Zrinjskog ne prikriva propadanje bosanskohercegovačkog fudbala", te "Mostar. Grad koji plače od metka."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

3:0 u korist Legije, porijeklom sam Poljak, jedan od moji roditelja je iz poljske, te zato navijam za Legiju, da vidim koliko cu dobiti lajkova, to jest koliko nas navija za Legiju.
3 2
Mowzilla
Nakon pobjede i poraza slijedi jedan miroljubivi remi...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti