Ostavio je veliki trag u Poljskoj

Semir Štilić u nesvakidašnoj ulozi na meču Zrinjskog i Legije

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Legija nosi tri boda iz Mostara.

Bilo je 2:1 za goste koji su tako došli do druge pobjede, dok je Zrinjski ostao na tri boda.

Bilo je veoma zanimljivo i na tribinama, Plemići su imali veliku podršku, a zanimljivo lice vidjeli smo sa novinarima iz Poljske.

Radilo se o Semiru Štiliću, vezisti Željezničara kojeg Poljaci dobro poznaju iz perioda kada je nosio dres Lech Poznana. Štilić je večeras stigao u Mostar kako bi bio gost komentator, te poljskoj javnosti približio bh. prvaka.

Zabilježio ga je i naš fotoreporter, a bio je veoma raspoložen.

Družio se i sa članovima Zrinjskog s kojima se dobro poznaje iz duela Željezničara i Zrinjskog.

Štilić sutra neće moći da pomogne svom Željezničaru zbog neugodne povrede iz prošlog kola, pa sada za njega slijedi oporavak.

Željezničar gostuje ekipi Igmana, a Štilića je očekivati na tribinama stadiona u Konjicu.

O tome kakav trag je Štilić ostavio u Poljskoj najbolje govori to da je uvršten u najboljih 11 igrača Lech Poznana u historiji, zajedno sa sadašnjim članom Barcelone Robertom Lewandowskim.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Poljskoj je Štilić igrao i za Wislu Krakow.

Karijeru će gotovo sigurno završiti na svojoj Grbavici, gdje je i započeo svoju karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.