Kramer i VAR "zaledili" Bijeli Brijeg

Pava šteta, moglo se ovdje mnogo više

Kramer i VAR "zaledili" Bijeli Brijeg

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

U ovkiru 3. kola grupne faze Konferencijske lige (grupa E) večeras su se u Mostaru sastali Zrinjski i Legia iz Varšave. Poljski tim nakon preokreta je i, treba to reći, uz dosta sreće slavio s 1:2. 

Uvod u utakmicu nije donio velika uzbuđenja. Legia je bila ta koja je više napadala, no prvi do pogotka dolazi Zrinjski.

Igrala se 30. minuta kada je Josip Ćorluka sjajno uposlio Nemanju Bilbiju, a ovaj glavom postiže pogodak za prednost Plemića.

Nije slavlje domaćih dugo trajalo. Tri minute nakon toga slobodan udarac za Legiju, podvaljena lopta za Mucija koji ju napucava u peterac, a Jakovljević u pokušaju da izbije loptu skreće je u vlastitu mrežu.

Na kraju prvog dijela Ćorluka je imao dobar pokušaj kada mu je šut odbranjen, da bi na drugoj strani Kramer imao veliku šansu, no nije uspio pogoditi na drugoj stativi.

Oglasi

Slobodan udarac za Plemiće u 54. minuti. Ubacio je Ivančić, zatim šutirao Jakovljević, golman Legije brani, lopta dolazi do Ćorluke koji pogađa mrežu rivala, no signaliziran je ofsajd.

Dvije minute nakon toga mnogi su pomislili da će biti dosuđen penal za goste, no Muci je simulirao i za to dobio zaslužen žuti karton.

Igrala se 63. minuta kada Legia dolazi do preokreta. Kramer je postigao gol glavom, u prvi mah je gol poništen, no nakon pregleda VAR snimka je priznat.

Samo pet minuta kasnije Zlomislić je sjajno podvalio loptu za rezervistu Malekinušića koji pogađa za veliko slavlje u Mostaru, no i po drugi put je VAR poništio gol Zrinjskom večeras i ostalo je 1:2.

Ivančić je nakon toga pokušao pored gola, no signaliziran je raniji ofsajd u začetku akcije. Kasniji pokušaj Kiša kasnije također odlazi van okvira gola.

Oglasi

Španac Gual je na startu sudijske nadoknade mogao postići i treći gol za goste nakon što je Zrinjski krenuo ofanzivnije makar po bod, no njegov udarac iz dobre pozicije odlazi pored gola. 

Tri minute nakon toga korner za Zrinjski. Sjajan centaršut je to bio, Radić skače i glavom iz petarca gostiju ne uspijeva pogoditi, preko gola je otišao njegov udarac. 

Aston Villa (koja je ranije danas s 1:4 deklasirala AZ) i Legia nakon dva kola imaju po šest bodova, dok Zrinjski i AZ Alkmaar imaju po tri, te je i dalje sve otvoreno. Zrinjski sada čeka nešto teži raspored, no vjerujemo da Plemići mogu i do evropskog proljeća. 

Naredno, četvrto, kolo na rasporedu je 9. novembra. Zrinjski će u goste kod varšavske Legije, dok će Aston Villa u Birminghamu biti domaćin AZ Alkmaaru.

Konferencijska liga, grupa E, 3. kolo:

Zrinjski - Legia 1:2 (Bilbija 30'; Jakovljević 33' (AG), Kramer 63')

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

HŠK Zrinjski: Marić, Čorluka, Jakovljević, Radić, Tičinović, Ivančić, Zlomislić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Hrvanović.

Legia: Hladun, Ribeiro, Jerdrzejczyk, Pankov, Kun, Celhaka, Slisz, Wszolek, Muci, Kramer, Josue.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Jevrejski klub Zrinjski, glavni čovjek jevrejskog kluba, onaj koji voli topli muški zagrljaj širi mržnju preko društvenih mreža, poziva na ubijanje Palestinaca, podržava genocid,
6 7
Puši te ga Međugorci
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi