Bilbija: Kod nas nema VAR, pa je ovo frustrirajuće...

Plemići nisu imali sreće, gosti nose tri vrijedna boda

Bilbija: Kod nas nema VAR, pa je ovo frustrirajuće...

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

U još jednom susretu grupne faze Konferencijske lige Zrinjski je ugostio Legiju.

Na kraju je završilo 2:1 za goste, a Zrinjski nije imao sreće, poništena su bh. prvaku dva pogotka u drugom poluvremenu.

Sada u ovoj grupi Aston Villa i Legija imaju po šest bodova, dok su Zrinjski i Alkmaar na tri boda.

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Plemića Krunoslav Rendulić, ali i Nemanja Bilbija, te Dario Čanađija.

"Na prvu onako tužni smo. Odigrali smo jako dobru utakmicu, možda je realno da je završilo neriješeno. Skidam kapu mojim igračima, dali smo sve od sebe", rekao je Bilbija te dodao.

"Mislim da nismo zaslužili poraz, ali nogomet se igra 90 minuta, lijep pogodak je odlučio utakmicu. Nije lako, kod nas nema VAR u ligi, pa je frustrirajuće sve. Vjerujem sudijama, ali sam tužan što bar jedan pogodak nije priznat.

Oglasi

Vezista Zrinjskog Dario Čanađija je dodao da su odlučile nijanse i da je njegov tim naivno primio dva pogotka.

"Na kraju cirkus sa VAR-om, ali to je nogomet. Čestitam momcima, na dobrom smo putu. Bitno je da nemamo velikih oscilacija i da budemo na nivou".

Pred kamere Arene TV stao je i Krunoslav Rendulić.

"Svi smo tužni zbog poraza, nismo zaslužili poraz. Čestitam Legiji na zasluženoj pobjedi, ali čestitke mojim momcima. Bili smo jaki na lopti, izgubili smo za dva - tri centimetra, ali idemo dalje. U Evropi se svaka greška skupo plaća, ali nismo razočarali", rekao je Rendulić.

Oglasi

Dotakao se i izmjena.

"Pokušali smo izmjenama pojačati pritisak i uspjeli smo u tome. Ulaskom Kiša dodali smo još jednu špicu, na kraju probali sa Jakovljevićem u skoku, imao je šansu i Radić... Idemo dalje, uzet ćemo mi još bodova".

Sada slijedi gostovanje Legiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Vjerujem da možemo dobiti tamo. Može dobiti bilo koga. Treba tu i sreće, ali zašto ne. Treba vjerovati u sebe, ostaje žal za porazom, ali to je nogomet", dodao je Rendulić.

Zrinjski u Premijer ligi u nedjelju gostuje ekipi Posušja na Mokrom Docu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MisterX
A da je bila drugacija odluka onda ne bi bio cirkus :P
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti