Trener Arsenala želi 23-godišnjaka iz Reala

Mikel Arteta spašava Modrića u Realu? Ključ je u čovjeku koji je Hrvata "uništio"

Eldar Ganibegović

Luka Modrić skoro je pa potpuno zanemaren u Real Madridu. Carlo Ancelotti mu ne daje previše šanse, no Mikel Arteta bi ga mogao indirektno spasiti.

Jude Bellingham apsolutno je eksplodirao u dresu Real Madrida nakon dolaska iz Borussije Dortmund. Osim njega, Camavinga i Tchouameni igraju značajnu ulogu.

Zbog toga je Luka Modrić počeo dobivati sve manje minuta na terenu. Što je i logično, naročito ako se uzme u obzir i koliko godina ima Hrvat.

Međutim, ako se ostvari želja trenera Arsenala, Mikela Artete, postoji mogućnost da se Luki Modriću ponovo otvori prostor u redovima Kraljeva.

Naime, španski stručnjak na klupi Topnika za želju ima dovesti Aureliana Tchouamenija u svoje redove već na zimu.

Francuski veznjak jedan je od igrača koji su indirektno uništili Modrića, odnosno istisnuli ga iz početne postave, a sada bi mogao napustiti klub.

Još ljetos se pričalo o njegovom potencijalnom odlasku. Veliki evropski klubovi pokazuju interes, a čini se da je najviše "zagrizao" Arsenal.

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Ipak je malo nerealno očekivati da Real Madrid takav biser pusti u neki drugi klub, s obzirom na to da je Francuz ulog za narednih barem deset godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodatno u korist Real Madridu što se 23-godišnjaka tiče ide njegova svestranost. Može igrati u sredini, na krilu, pa čak i u defanzivi, što Carlo Ancelotti itekako cijeni. 

Cijena Francuza trenutno je 90 miliona eura, no za očekivati je da bi Real Madrid, ako bi ušao u pregovore, za njegove usluge tražio i veću cifru. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.