Dok smišlja taktiku, Xavi je imenovao četiri Galaktikosa: Od njih se najviše pribojava u El Clasicu

Trener Barcelone iskren

Dok smišlja taktiku, Xavi je imenovao četiri Galaktikosa: Od njih se najviše pribojava u El Clasicu

Eldar Ganibegović

Sutra se igra prvi ovosezonski El Clasico. Uoči ove utakmice medijima se obratio Xavi Hernandez, trener Barcelone, te je, između ostalog, izdvojio četiri igrača Real Madrida.

Sutra se u okviru 11. kola španske Primere na Olimpijskom stadionu u Barceloni igra prvi ovosezonski El Clasico između Barcelone i Real Madrida.

Nakon deset odigranih utakmica Real Madrid je na vrhu s 25 bodova, dok Barcelona ima jedan manje. Girona također ima 25 bodova, a Atletico Madrid 22 uz meč manje od pomenuta tri tima.

Jasno je da je na vrhu La Lige velika gužva, te da će i Barcelona i Real Madrid sutra htjeti pobjedu za nastavak borbe za titulu, no sve će pratiti i u Atleticu i Gironi te tražiti svoju šansu.

Barcelona ima određene probleme pred ovaj meč. Joao Felix je protiv Shakhtara dobio udarac i pitanje je da li će početi sutrašnju utakmicu.

Sigurno zbog povreda neće igrati De Jong i Lewandowski, dok neke šanse da zaigraju imaju Kounde, Pedri i Roberto.

Oglasi

Xavi Hernandez mora pronaći najbolje rješenje za svoj tim. U ovoj situaciji to mu nimalno nije lako, znajući da s druge strane Real Madrid ima istinske fudbalske zvijeri.

"Ovo predstavlja važnu utakmicu. Svi igrači žele da budu na terenu. Veoma sam sretan jer su bili toliko uključeni u trening. Oni će izabrati najbolje u startnom timu, one koji su 100% spremni. Ne možemo pogriješiti i imati nekoga ko nije spreman. Svako ima svoju šansu. U takvim utakmicama je uvijek 50%-50%", rekao je Xavi, pa izdvojio četiri igrača Los Blancosa kojih se najviše pribojava:

"Morate kontrolisati svoje emocije. Imaju veoma dobre igrače. Jude Bellingham je veoma važan za njih, ali i Joao Felix za nas. Imaju i Viniciusa, Rodryga, ali i Valverdea. To je jako dobar tim, ali moramo pronaći njihove slabosti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Clasico se igra sutra od 16:15 sati i ostaje samo da uživamo u njemu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Samo ti podmaži sudije kao i inače i ne sikiraj se...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi