Nikad hladnokrvniji Ancelotti dotukao Modrića: I Hrvat je u čudu zbog izgovorenih riječi Italijana!

Na pressici pred El Clasico

Nikad hladnokrvniji Ancelotti dotukao Modrića: I Hrvat je u čudu zbog izgovorenih riječi Italijana!

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je ponovo komentarisao slučaj Luka Modrić o kojem se u Realu priča već sedmicama. Za razliku od prethodnih puta Italijan nikad nije bio hladnokrvan prema Hrvatu kao pred El Clasico u subotu.

Luka Modrić ima priliku da u prvom ovosezonskom duelu protiv Barcelone upiše svoj 500. nastup u dresu Real Madrida, ali kako sada stvari stoje teško će dobiti priliku za to.

Iskusni Hrvat je protiv Brage sredinom sedmice odigrao svih 90 minuta te mu je u El Clasicu suđena klupa što je jasan znak da je izgubio status nedodirljivog prvotimca.

Ancelotti je do sada uglavnom pozitivno govorio o Modriću te njegovom značaju za ekipu i generalno svlačinicu Kraljeva, ali izgleda da je promijenio mišljenje.

Upitan da uputi komentar o tome da će Modrić protiv Barcelone biti klupa, trofejni Italijan je bio poprilično hladnokrvan.

Oglasi

Iskusni trener je jasno poručio kako nikome nije dužan da daje objašnjenja zašto ne igra, pa tako i Modriću bez obzira što se radi o klupskoj legendi.

"Svi su oni profesionalci i ne traže objašnjenja. Isto tako, ni ja ne dajem objašnjenja onim koji ne igraju. Nema razloga za brigu", poručio je Ancelotti.

Dakle, Italijana izgleda i ne brine previše Modrićev status, čini se da je okrenuo list te je odlučio da bira ono što je najbolje za tim, odnosno mlađe i fizički spremnije igrače.

Stajao je u dosadašnjem dijelu sezone Ancelotti na Modrićevu stranu. Ipak, izgleda da su se karte okrenule te će iskusni trener poslušati naredbu s vrha da Hrvat i Toni Kroos više ne mogu igrati zajedno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Proteklih dana španski mediji su pisali o razgovorima klupskog rukovodstva, pa i samog Ancelottija o Modriću gdje mu je saopšteno da neće ići u janauru, ali da mora prihvatiti ulogu rezerviste.

Osvajaču Zlatne lopte ugovor s Realom ističe na ljeto i kako sada stvari stoje fudbalska romansa koja traje od 2012. godine je ulazi u nekoliko posljednjih mjeseci. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TurgutBayraktar
Haj budale sto pise ovo kad sjednu na nekoga onda svaki dan pljuju. Pa velike zvijezde na zalasku karijera vecinom tako to ide minutaza se smanjuje itd
0 0
user1637859411
Pa Božeeeee! Pa jel to modrić Pele,pa svaki dan gušite. Jaka šteta,treba ukinuti Fifu i Uefu zbog modrića. Koji ste smradovi i jadovi,aman.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi