Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Dolček nije mogao da vjeruje

Trener Hajduka za 12 minuta uveo pa izveo igrača, poslije meča objasnio taj potez

Hajduk je jučer slavio protiv Slavena Belupa i po lijepom će Mislav Kargolan pamtiti povratnički debi na klupi Splićana.

Bilo je 1:0, a meč je odlučio Marko Livaja sa 11 metara. 

U ovom meču vidjeli smo i jedan nesvakidašnji potez.

Karoglan je na teren u 72. minuti ubacio Ivana Dolčeka, ali samo 12 minuta kasnije nova izmjena. Mnogi su bili u šoku kada su vidjeli da Dolček izlazi, a mladi trener je sve pojasnio na press konferenciji.

"Uveo sam ga jer računam na njega. Izvadio sam ga jer je Belupo ušao visinom, a naš cilj je bio 3-5-2, te da dobijemo visinu sa Elezom i sa dva napadača sačuvamo loptu. Kada nekoga voliš onda mu se izvineš", rekao je Karoglan koji je Dolčeka poljubio kada je ovaj napuštao teren.

A jasno je bilo da je Dolček razočaran.

Uspio je osvojiti tek jedan duel, izboriti jedan prekršaj, a zatim je morao pod tuš. Ljutito je bacio komad opreme i vidljivo je bilo da izgovara 'loše' riječi.

Apsolutno ga treba i shvatiti, a mnogi su prokomentarisali da je Karoglan ubio u njemu samopouzdanje i da takve stvari ne treba da radi. Ipak, rezultat je na prvom mjestu i trenerova je zadnja.

Hajduk se vratio na lidersku poziciju, ali Rijeka ima utakmicu manje, a Dinamo čak dvije.

"Čestitam mojim momcima, znali smo da je Slaven dobra ekipa. Momcima čestitam na pokazanom karakteru, imali smo četiri poraza u šest utakmica. Trenutno smo prvi, trebamo nastaviti puno raditi i napredovati", rekao je Karoglan.

Potražite više informacija na temu HNL:

U narednom kolu Hajduk dočekuje Rudeš, tim koji je na posljednjem mjestu i ima samo dva boda nakon 12 odigranih utakmica.

Splićani su apsolutni favoriti i sve osim sigurne pobjede bilo bi ravno senzaciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.