Livaja dotrčao na centar i uputio znakovit pogled: Pokazao koliko mu znači Hajduk

Nakon gola iz penala

Livaja dotrčao na centar i uputio znakovit pogled: Pokazao koliko mu znači Hajduk

Admin Čaušević

Golom iz penala u finišu prvog poluvremena utakmice protiv Slaven Beluba Marko Livaja je prekinuo golgeterski post koji je u prvenstvu Hrvatske trajao od duže od dva mjeseca.

O Livaji se proteklih sedmica mnogo toga pisalo i pričalo, ali ne zbog njegovih igara na terenu već zbog odluke da napusti reprezentaciju Hrvatske, tačnije oprosti se od dresa Vatrenih.

Selektor Zlatko Dalić je kazao kako mu se kapiten Hajduka nije želio ni javiti na telefon, ali se 30-godišnjak nije oglašavao u javnosti. 

Nakon što je u prošlom kolu protiv Osijeka priliku za igru dobio sa klupe, na gostovanju u Koprivnici se našao u startnoj postavi sa kapitenskom trakom na ruci.

U finišu prvog dijela za Splićane je opravdano dosuđen penal, a siguran realizator sa bijele tačke je bio upravo Livaja.

Oglasi

Najbolji igrač Bijelih i nije bio previše raspoložen za slavlje dok su ga okružili saigrači, a kada je došao na centar pokazao je zapravo koliko mu je stalo do Hajduka.

Okrenuo se, znakovito je pogledao prema klupi te stisnuo pesnicu gledajući ka klupi, vrlo vjerovatno ka novom-starom treneru Mislavu Karoglanu. Tu situaciju pogledajte ovdje.

Za Livaju je ovo bio peti ligaški gol u sezoni, prvi od 20. augusta kada je zatresao mrežu Rudeša.

Nakon što je poslije poraza od Osijeka smijenjen Ivan Leko, njega je naslijedio Karoglan koji se vratio na klupu kluba sa Poljuda. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Stisnuta Livajina pesnica i pogleda ka klupi možda najbolje govore da atmosfera u samoj ekipi nije poljuljana i da su svi još uvijek vjeruju u osvajanje titule prvaka.

Do utakmice sa Slavenom, Hajduk je u posljednjih pet mečeva u prvenstvu upisao tri poraza, ali situacija na tabeli je zadovoljavajuća jer Dinamo i Rijeka također redovno kiksaju. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi