U stručnom štabu Hajduka i bivši bh. reprezentativac, te dobro poznato premijerligaško ime
Jure Ivanković i Toni Karačić

Splićani i dalje vjeruju u titulu prvaka

U stručnom štabu Hajduka i bivši bh. reprezentativac, te dobro poznato premijerligaško ime

Samir Mlaćo

HNK Hajduk je prije par dana dobio novog šefa struke. Naime, na mjesto glavnog trenera vratio se Miroslav Karoglan koji je naslijedio Ivana Leku.

Leko je dobio otkaz nakon poraza od Osijeka u nedjelju, što je sasvim očekivano. Splićani su igrali veoma slabo posljednje utakmice, ali ipak rezultatski su dobro stajali. Eventualna objeda protiv Osijeka značila je ponovo lidersku poziciju, no radovali su se gosti.

Nakon toga je odlučeno da na klupu ponovo sjedne Karoglan, a on je imenovao i svoje pomoćnike.

Radi se o dobro poznatim imenima bh. sportskoj javnosti. Desna ruka Karoglanu će biti nekadašnji bh. reprezentativac i bivši igrač Hajduka Dragan Blatnjak, ali i Jure Ivanković, nekadašnji šef struke NK Široki Brijeg.

Ivanković je sa uspjehom radio na Pecari i ostavio veoma lijep trag, kako u Širokom Brijegu, tako i Premijer ligi, a zatim je sjeo na klupu kadeta Širokog Brijega.

Oglasi

Sada je dobio poziv da pređe u prvi tim i sigurno će mu biti novi izazov.

Karoglan i društvo će ugovor dobiti do kraja godine, a sve će naravno zavisi i od toga da li će Hajduk ispuniti glavni cilj, a on se zove titula prvaka.

Jasno su to istakli i čelnici kluba, a i navijači se nadaju da je došao trenutak da se prekine vladavina Dinama i da Dalmacija slavi poseban trenutak.

Karoglan i njegovi pomoćnici debi će imati već u petak kada Hajduk gostuje Slaven Belupu. Tri boda će biti imperativ za Splićane.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je trenutno drugoplasirani sa 21. bodom, dva manje od Rijeke, dok Dinamo ima 19, ali i utakmicu manje.

Rijeka i Dinamo su domaćini za vikend te favoriti, ali HNL je i ove sezone pokazao u više navrata da su iznenađenja itekako moguća.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti