Oporavak mu protiče sjajno

Hajduk je lider, Torcida u slavljeničkom duhu, a sve ih je obradovala i fotografija Perišića

Samir Mlaćo

Navijači Hajduka i dalje sanjaju titulu ove sezone u Splitu.

Hajduk je prvoplasirana momčad, ali Rijeka ima utakmicu manje, dok je Dinamo na dva meča manje.

Sve jasno govori da će biti veoma uzbudljivo, a već odavno se špekuliše da će na Poljud stići i Ivan Perišić.

Perišić je član Tottenhama, ali nije u planovima za ovu sezonu, no ima sjajan ugovor i nije mu problem biti na tribinama. Nedavno se i povrijedio, te se očekuje da će u martu ili aprilu biti potpuno spreman.

Perišić je operisao ligamente koljena i naravno u Splitu se oporavlja. Na društvenim mrežama podijelio je fotografiju koja je oduševila sve navijače Hajduka.

Djeluje da oporavak teče sjajno i već je ostavio štake, te uživa u moru. Sunce je i dalje u Splitu, iako se bliži nova godina, što sigurno pomaže iskusnom nogometašu u oporavku.

Ako je suditi prema fotografiji, Perišić bi već u martu mogao biti spreman. Navijači Hajduka nadaju se da bi tada i potpisao za njihov klub te konačno ispunio njihov san. Već ranije je objavljeno da veliki talenat Hajduka Marko Vušković kada napuno 18 godina postaje član Tottenhama, a mnogi su tada i naveli da je i Perišić dio ovog transfera te da će on u suprotnom smjeru.

Povratak 34-godišnjeg fudbalera nešto je o čemu navijači Hajduka sanjaju. Silno ga žele vidjeti u dresu kluba u kojem je ponikao, ali za čiji prvi tim nikada nije upisao ni minute.

On je kao tinejdžer bio zvaničnog debija otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio dosta dobro. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U bogatom klupskom CV-ju Perišić je još nastupao za belgijske klubove Roeseleare i Club Brugge, te njemački Wolfsburg.

Godinama unazad je standardni član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih oblačio je 129 puta i postigao je 33 golova. Bio je dio ekipa koje su ušle u historiju hrvatskog fudbala osvajanjem 2. i 3. mjesta na prethodna dva Mundijala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.