Tottenham briljira, a sinoć je njihov fudbaler oborio rekord
FOTO: Guliverimage/Copyright: xDavidxHornx

U gradskom duelu

Tottenham briljira, a sinoć je njihov fudbaler oborio rekord

Haris Zilić

Fenomenalan start sezone u Premiershipu Tottenham je potvrdio sinoć i u gostima u gradskom duelu savladao Crystal Palace rezultatom 2:1 i tako se učvrstio na liderskoj poziciji sa 26 bodova iz deset odigranih utakmica i još ne znaju za poraz.

U meču protiv Crystal Palacea, Tottenham je dobio i rekordera Premiershipa. Argentinski štoper Cristian Romero (25) imao je 141 tačno dodavanje što je novi rekord.

Tako je Argentinac oborio rekord star dvije decenije, ali i pokazao da se vraća u formu.

Romero je došao u augustu 2022. godine iz redova Atalante, a u drugoj sezoni u Londonu pokazao je da će biti veoma važan faktor u igri Tottenhama.

Oglasi

Argentinac je dobio i jednu od najboljih ocjena za sinoćnju predstavu.

Karijeru je počeo u Belgranu nakon toga je prešao u Gneou gdje je počeo njegov evropski put 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je u Juventusu, gdje se nije baš naigrao, kao ni u Atalanti, a onda je eskplodirao u Tottenhamu.

Pomeuti 25-godišnjak imao i 26 nastupa za reprezentaciju Argentine, kao i dva postignuta gola.

Top Komentari

Ade1
Imaju najvise bodova jer su najvise pokrali do sad, prativ Looserpola su trebali da izgube sudija hi izvuko, protiv Manchestera ne svira se cist pedal kod rezultata 0-0 i masa drugi stvari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti