Prišao ljekarskoj ekipi Crystal Palacea, ostavio ih bez teksta, a onda je došao glavni sudija

Najljubazniji igrač ponovo na sceni

Prišao ljekarskoj ekipi Crystal Palacea, ostavio ih bez teksta, a onda je došao glavni sudija

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama sinoć su u gostima pobijedili Crystal Palace sa 2:1 u meču desetog kola engleskog Premiershipa, a u centru pažnje ponovo se našao Son Heung-Min koji je još jednim potezom oduševio fudbalsku javnost.

Tottenham je nastavio s odličnim igrama u engleskom prvenstvu i sinoć je protiv gradskog rivala Crystal Palacea uspio da dođe do nova tri boda.

Gosti su poveli početkom drugog poluvremena autogolom Warda, da bi desetak minuta kasnije Son udvostručio prednost Tottenhama. Poraz domaćeg tima ublažio je Ayew u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio za konačnih 1:2.

No, u centru pažnje ponovo se našao Son koji je još jednim potezom demonstrirao da je jedan od najskromnijih fudbalera u svijetu fudbala, ali i da mu je bonton na zavidnom nivou.

Sve se dešavalo nekoliko minuta nakon što je Son zabio pogodak za vodstvo Tottenhama od 2:0, a onda je ljekarski tim Crystal Palacea morao da utrči na teren kako bi pružio pomoć jednom od igrača ove ekipe.

Oglasi

Tada je Son prišao jednom od članova ljekarskog tima i ljubazno ga pitao da li može uzeti flašu vode iz njegove torbe što je njega iznenadilo, a onda je s osmijehom poručio Sonu da to smije uraditi.

No, igrač Tottenhama se nije zaustavio na tome i kada se napio vode pitao je i glavnog sudiju da li on želi. Sudija mu je poručio da nije žedan, ali se zahvalio što ga je uopšte pitao jer mu se to u karijeri nije dešavalo ranije.

Inače fudbaleri kada neki ljekarski tim uđe na teren bez pitanja uzimaju vodu iz torbe, ali je Son pokazao ponovo zbog čega za njega već neko vrijeme svi poručuju da je najljubazniji i najkulturniji fudbaler na velikoj sceni, te da mu je kućni odgoj na zavidnom nivou.

I nedavno je Son bio u centru pažnje kada je nakon meča Tottenhama davao izjavu, a ono što je uradio s mikrofonom i tada je oduševilo javnost širom svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Tottenham je trenutno prvi sa 26 bodova i ima pet bodova i meč više u odnosu na Manchester City i Arsenal. Crystal Palace je na 11. mjestu i nakon deset kola ima 12 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi