FOTO: EPA

Premiership, 10. kolo

Rapsodija Redsa, Aston Villa nastavlja sa sjajnim partijama

Haris Zilić

Odigrana su tri duela engleskog Premiershipa u nedjeljnom terminu od 15 sati, a nije bilo puno uzbuđenja, favoriti su opradvali očekivanja.

Liverpool i Aston Villa su nastavili sa odličnom serijom na startu nove sezone.

Redsi su danas rna Anfieldu rutinski savladali Nottingham Forest rezultatom 3:0. Strijelci za domaće bili su Diogo Jota u 31. Nunez u 35. minuti i Salah u 77. minuti.

Vrlo bitan trijumf za Liverpool koji je ostao trećeplasirani na tabeli sa bodom manje od Arsenala i tri boda manje od lidera Tottenhama.

Aston Villa je sa 3:1 savladala Luton i tako se probila na četvrtu poziciju trenutno sa 22 osvojena boda.

Golove za Villu dali su McGinn u 17. i Diaby u 48 minuti, dok je autogol postigao Lockyer u 62. minuti utakmice. Počasni gol za goste bio je autogol Martineza u 83. minuti susreta.

U trećem duelu danas, Brighton i Fulham su remizirali rezultatom 1:1.

U 16:30 je počeo gradski derbi između Manchester United i Manchester Citya.

Engleska, Premiership, 10. kolo:

Aston Villa - Fulham 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton - Fulham 1:1

Liverpool - Nottingham Forest 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.