Spremaju se dva senzacionalna transfera, u glavnim ulogama Salah i De Bruyne

Odlaze na ljeto?

Spremaju se dva senzacionalna transfera, u glavnim ulogama Salah i De Bruyne

E. Škorić

Mohamed Salah i Kevin De Bruyne ponajbolji su igrači engleske Premier lige. I dok navijači vjeruju da će ostati u Liverpoolu, odnosno Manchester Cityju, sve su češće glasine da će mijenjati sredine.

Mohamed Salah godinama je prva violina Liverpoola, a ovog ljeta bio je povezivan sa klubovima iz Saudijske Arabije. Egipćanin je odlučio da ostane, ali bi na ljeto mogao razmotriti mogućnost odlaska.

Njega želi aktuelni prvak Al-Ittihad za koji igra i Karim Benzema, a tu je i Salahov prijatelj i bivši saigrač Fabinho. Osim toga, u Al-Ittihadu je još jedan Mohamedov poznanik i prijatelj, N'Golo Kante, koji je iz Chelseaja prešao u Saudijsku Arabiju.

Jedan od motiva za Salaha mogla bi biti svakako činjenica da bi se vratio na Bliski istok, a kao velikom vjerniku povratak u islamsku zemlju mogao bi mu jako prijati. Na kraju krajeva, dobio bi superbogati ugovor koji bi mu donio lagodan ostatak života.

Ima, dakle, dosta toga što bi Salaha moglo natjerati da ozbiljno razmisli o selidbi, a pored njega Englesku bi mogao napustiti i Cityjev ofanzivni vezni Kevin de Bruyne.

Oglasi

32-godišnji reprezentativac Belgije mogao bi otići u Al-Nassr kod Cristiana Ronalda. Kao i Salah, Belgijac koji je s Manchester Cityjem osvojio pet naslova i Ligu prvaka sljedećeg će ljeta ući u posljednju godinu ugovora.

Salah je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka, evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, naslov Premier lige, Kup, Liga kup i FA Superkup. Ima i tri naslova najboljeg strijelca Premier lige - 2018., 2019. i 2022. godine.

Očekuje se da će klubovi Saudijske Arabije mirovati do kraja sezone, a onda ponovo krenuti u ofanzivu i u šoping širom Evrope.

Liga je postala jako popularna, što i ne čudi ako se uzme kakvi su sve fudbalski majstori došli u proteklih godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah i De Bruyne spadaju u sami vrh evropskog fudbala i njihovi dolasci bi značajno podigli i kvalitet ali i popularnost Saudijske Pro lige.

Do tada će Salah i De Bruyne voditi borbe u Premier ligi i takmičiti se za titulu, a njihovi timovi svakako su galvni favoriti i ne samo u Premier ligi nego i u Ligi prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi