Nije mu dugo trebalo

Dinamo i Zagreb su za njega prošlost, ono što je Livaković sinoć doživio pokazalo je sve!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea sinoć su u gostima deklasirali Pendikspor sa 5:0 na krilima sjajnog Edina Džeke. No, meč je obilježio i Dominik Livaković s nekoliko fantastičnih odbrana, a upravo se Hrvat našao u centru pažnje kada je sudija označio kraj utakmice.

Fenerbahče je nastavio nevjerovatnu seriju i upisao i desetu pobjedu u prvenstvu iz isto toliko mečeva, te se nalazi na vrhu tabele turske Superlige s maksimalnih 30 osvojenih bodova.

Gosti iz Istanbula briljirali su protiv Pendikspora, a posebno se to odnosi na Edina Džeku koji je postigao hat-trick u drugom poluvremenu za svega 22 minute i izjednačio se s Maurom Icardijem na vrhu liste strijelaca s deset golova.

Međutim, pored Džeke ponovo je odličan bio i Livaković koji se vratio u sastav nakon lakše povrede zbog koje nije branio prije nekoliko dana na meču Konferencijske lige protiv Ludogoretsa.

Livaković je imao nekoliko sjajnih odbrana i ponovo je sačuvao svoju mrežu netaknutom, ali i pokazao još jednom kakvog golmana je Fener dobio.

Iako su se mnogi pribojavali da li će se dojučerašnji golman GNK Dinamo Zagreb uklopiti u novi tim i opravdati uloženi novac Livaković je već sada mnoge ostavio bez teksta jer za manje od dva mjeseca napravio je i više od toga.

Livaković se odlično uklopio u ekipu, a kakav status ima kod navijača vidjelo se sinoć. Kada je prišao tribini gdje su bili Fenerovi navijači hrvatski golman je dobio nevjerovatne ovacije što je snimila i kamera, a njegov osmijeh na licu sve je rekao.

I ovaj 28-godišnjak je očito itekako sretan u novom klubu i svi strahovi koje je imao i da li će imati status kao u zagrebačkom Dinamu su sada iza njega, a podrška koju ima od saigrača i navijača je nevjerovatna što su scene nakon sinoćnjeg meča najbolje pokazale.

Livaković je sve to zaslužio i opravdao odličnim nastupima jer je na sedam mečeva u Superligi čak na njih pet sačuvao mrežu netaknutom što je zaista za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vidi se da Hrvat uživa u statusu jednog od ljubimaca navijača, a pokazalo se da u Turskoj itekako znaju da cijene i nagrade sve one dobre stvari koje igrač napravi na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.