Dječak koji skuplja lopte prišao Džeki i rekao šta želi, Dijamant poručio: "Od toga nema ništa!"

Kamera sve snimila

Dječak koji skuplja lopte prišao Džeki i rekao šta želi, Dijamant poručio: "Od toga nema ništa!"

Endin Čaušević

Edin Džeko briljirao je u sinoćnjoj pobjedi Fenerbahčea na gostovanju kod Pendikspora sa 5:0, a iskusni bh. napadač zabio je prvi hat-trick otkako je stigao u Tursku. Džeko je i nakon meča bio u centru pažnje jer mu je jedan od dječaka prišao sa zanimljivim pitanjem, no Dijamant mu želju nije mogao ispuniti.

Fenerbahče je nastavio nevjerovatnu seriju rezultata i sada ima 19 pobjeda u svim takmičenjima u isto toliko utakmica otkako je počela sezona.

Turski velikan je jedini maksimalan u prvenstvu jer iz deset odigranih utakmica ima 30 bodova i lider je na tabeli sa dva boda više od ljutog rivala Galatasarayja.

U sinoćnjem meču protiv Pendikspora u kojem je Fenerbahče "brojao" do pet daleko najbolji pojedinac bio je Edin Džeko koji je zabio čak tri gola. Dijamant je pokazao da igra u nevjerovatnoj formi od dolaska iz Intera i u dresu Fenerbahčea proživljava svoju drugu mladost.

Džeko je s tri gola protiv Pendikspora stigao i Maura Icardija na vrhu liste strijelaca i obojica sada na svom kontu imaju po deset postignutih golova iz isto toliko odigranih utakmica.

Oglasi

Međutim, jedan detalj koji se desio neposredno nakon što je sudija svirao kraj posebno se našao u centru pažnje. Naime, Džeko je uzeo loptu od sudije što je običaj kada igrač postigne hat-trick, te loptu s te utakmice ponese kući.

Dječak koji je bio iza gola i skupljao lopte tokom meča pričao je Džeki i tražio je od bh. napadača da mu da loptu govoreći da je mora vratiti, ali se Dijamant samo nasmijao kada je čuo šta mu govori i poručio da od toga nema ništa.

[twitter]https://twitter.com/_ortegaaaaa/status/1718700616711651457[/twitter]

Džeko je nakon toga prošao pored tog dječaka koji je i sam bio nasmijan i uputio se ka svlačionici. Običaj je da se cijela ekipa potpiše na tu loptu, a ista će završiti u bogatoj Džekinoj vitrini.

Pored deset golova koje je postigao u turskoj Superligi iskusni 38-godišnji napadač je zabio još dva gola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Također, Džeko ima i sedam asistencija u ta dva takmičenja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Skoz bi bio sigurno i bolji, ali Džeko nije igrao u dosadašnjim mečevima grupne faze Konferencijske lige jer ga trener Ismail Kartal odmara za prvenstvo koje je od krucijalnog značaja za Fener jer na titulu prvaka Turske ovaj klub čega još od 2014. godine.

Top Komentari

Marro
Vicina kuja odvratan lik
1 1
hamdi kurtes
Kakva je to ekipa,kojo klocina zabje 3 gola.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi