Livakovićev dres za jednom i više nikad! "Kriv" je lik o kojem su Džeko i Tadić čitali knjigu

Na meču protiv Pendikspora

Livakovićev dres za jednom i više nikad! "Kriv" je lik o kojem su Džeko i Tadić čitali knjigu

Admin Čaušević

Fenerbahce je nastavio maksimalni učinak u prvenstvu Turske. U malom gradskom derbiju sa visokih 0:5 savladan je Pendikspor, a popularni Kanarinci su igrali u specijalizovanim dresovima na ovom meču.

Ovih dana repulika Turska proslavlja 100. godina postojanja zbog čega su turski klubovi odlučili da na poseban način odaju počast "ocu nacije" Kemalu Ataturku.

Upravo iz tog razloga Dominik Livaković je danas branio u dresu u kojem više nikad nikad neće braniti zbog čega je izazvao i određenu pažnju.

Naime, hrvatski čuvar mreže je na prednjem dijelu dresa imao isprintan Ataturkov lik koji je bio jako upadljiv.

I igrači u polju su na svojim dresovima imali lik osnivača današnje Turske, ali nije bio toliko istaknut kao što je to bilo na golmanskoj garnituri. 

Oglasi

Inače, prije utakmice Cengiz Under je odlučio da Edinu Džeki i Dušanu Tadiću pokloni knjige o Kemalu Ataturku.

Knjiga se zove "Veliki govor" te govori o liku i djelu ako ne najznačajnije, onda sigurno jedne od najznačajnijih ličnosti u turskoj historiji.

"Dragi Atame, na ovaj poseban dan kada slavimo 100. godišnjicu naše repulike želio sam svojim riječima da ispričam svojim saigračima o borbi koju ste vodili za našu zemlju. Najveća želja mi je da vas bolje upoznaju zahvaljujući vašem govoru", poručio je Cengiz.

Džeko i Tadić su snimljeni kako u jednom trenutku i čitaju knjigu o Ataturku, vjerovatno se informišući o čovjeku koji je preminuo u 1938. godine u 57. godini života.

Turci su poznati kao veoma patritorski nastrojen narod pa i ne čudi zašto se Under odlučio za ovakav poklon Džeki i Tadiću.

Podsjećanja radi, Fenerbahce je pobijedio Pendikspor sa visokih 0:3, a bh. Dijamant je kompltirao hat-trick te izbio na prvo mjesto liste strijelaca Turske lige.

Top Komentari

Mowzilla
De ne brukajte se, svi su nosili taj lik na dresu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi