Plemići su ipak veliki favoriti

Sjajne vijesti za navijače Čelika pred današnji meč: Bilbija je kod kuće!

Samir Mlaćo

Danas se od 18 sati u Zenici igra zaostali meč šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Snage će odmjeriti Čelik i Zrinjski, te svakako da su gosti veliki favoriti. Dolaze kao branioci trofeja Kupa iz prošle sezone, ali i aktuelni prvaci, dok je Čelik u Prvoj ligi FBiH.

U Zrinjskom su ozbiljno shvatili ovaj meč, što je posebno istakao i šef struke Krunoslav Rendulić.

Naveo je da opuštanja ne smije biti, a kako saznaje SportSport.ba Rendulić neće na raspolaganju imati sjajnog Nemanju Bilbiju.

Bilbija se mnogo potrošio u proteklom periodu, igrao je utakmice Premijer lige te evropske utakmice, a istovremeno i dobijao poziv u A reprezentaciju naše zemlje.

Gotovo da nije imao vremena za predah, pa je odlučeno da ostane u Mostaru. Ekspedicija Zrinjskog je sinoć stigla u Zenicu, što govori da su ozbiljno shvatili ovaj meč.

Krunoslav Rendulić je u najavi meča bio potpuno jasan.

"Čelik ima veliku tradiciju, žao mu je što nisu u Premijer ligi, oni to zaslužuju. Želim im što brže da dođu u Premijer ligu, gušt je igrati u Zenici, bude nogometna atmosfera. Čelik je zahtjevan protivnik, izbacili su prošle godine Sarajevo i to nas sve poziva na oprez.

Radujemo se utakmici i nadamo se da ćemo proći dalje", rekao je Rendulić.

Glavni sudija duela u Zenici će biti Antonio Tomić iz Kreševa.

Pomoćnici Tomiću će biti Dženan Milić iz Sarajeva i Josip Čolić iz Kupresa. Četvrti arbitar je Nihad Ljajić iz Sarajeva.

Tomić je ove sezone stigao na Premijer ligu, a proteklog vikenda sudio je duel Zvijezde 09 i Veleža (0:0). Debitovao je na duelu Širokog Brijega i Igmana iz Konjica (2:0).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.