HKK Zrinjski želi stopama fudbalskog kluba - Kreće nova era nekadašnjeg prvaka BiH

Imenovan novi Upravni odbor

HKK Zrinjski želi stopama fudbalskog kluba - Kreće nova era nekadašnjeg prvaka BiH

Midhat Šljivak

HKK Zrinjski dobio je novo rukovodstvo kluba. Novi članovi Upravnog odbora su Boris Džidić (predsjednik), te Marijo Glibić, Vedran Filipović, Vedran Princ, Denis Ćorić, Mili Jovanović, Leo Vidović i Mario Pandža. Cilj nove uprave je oživljavanje nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine koji je ove sezone ostao bez ijedne selekcije za takmičenja.

HKK Zrinjski ove je godine prošao kroz najteži period od osnivanja. Prvak Bosne i Hercegovine iz sezone 2017/2018 ispao je iz društva najboljih bh. timova, a u ovoj nema nijednu selekciju.

To će se od naredne godine promijeniti. HKK Zrinjski kreće stopama ozdravljenja i cilj je da klub dođe na stare staze slave i da poput sugrađana iz fudbalskog kluba u budućnosti bude u vrhu košarke u Bosni i Hercegovini.

U proces ozdravljena HKK Zrinjski uključena su poznata lica s terena. Novi predsjednik Upravnog odbora je Boris Džidić, a Marijo Glibić i Vedran Filipović su njegovi zamjenici.

Upravni odbor pored njih čine još Vedran Princ, Denis Ćorić, Mili Jovanović, Leo Vidović i Mario Pandža, pa ovaj tim kreće s radom kako bi HKK Zrinjski što prije vratili u vrh bh. košarke.

Oglasi

"Naš cilj je povratak HKK Zrinjski tamo gdje pripada, postupno, stabilno i bez lažnih očekivanja. Naša vizija je razvoj kluba, kvalitetan rad s djecom, stvaranje igrača najvišeg nivoa, te povratak publike i đestoka atmosfera", saopštili su iz nove Uprave kluba.

Također, novo rukovodstvo mostarskog kluba najavilo je finansijske revizije iz prošlosti, te će javno raskrinkati sve one koji su u prošlosti radili na štetu košarkaškog kluba.

HKK Zrinjski se očigledno sa nekim mnogo zdravijim okruženjem vraća u bh. košarku nakon što je godinama bio u velikom padu i svakako je dobra stvar da ima ljudi koji su spremni pomoći u ovako teškim trenucima.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Ciljevi su jasni, novo rukovodstvo je spremno zasukati rukave i početi s radom i uskoro bismo trebali vidjeti prve konkretne korake.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi