Visoki zahtjevi

Dinamo i Hajduk imali priliku dovesti Rebića, ali su i jedni i drugi shvatili da je preskup

Edmir Škorić

Hrvatski fudbaler Ante Rebić trenutno traži klub u kojem će igrati od januara nakon sukoba s trenerom Bešiktaša, poslije kojeg je istjeran s treninga turskog velikana.

Rebić je ovog ljeta stigao u Tursku i doveden je kao veliko pojačanje, ali bivši fudbaler Milana očito će prekratko boraviti u Istanbulu. On je odigrao devet utakmica i još nije zabio gol, a onda je uslijedio sukob s trenerom koji ga je okrivio da se dovoljno ne zalaže na treninzima.

Jedna od ideja bila je da se Rebić pošalje u Wolfsburg, ali njemački klub je odbacio tu mogućnost. Navodno je ponuđen i hrvatskim velikanima Dinamu i Hajduku, ali piše se da su i jedni i drugi odbili da plate iznos za njegovu posudbu ili transfer.

Prema tvrdnjama turskih medija, Rebić igra za platu od oko 2 miliona eura i trebao bi primiti još nekih 1,6 miliona do kraja sezone.

Hajduk i Dinamo spremni su da plate tek jedan dio toga, odnosno najviše 400.000 eura, tako da po svemu sudeći neman išta od njegovog dolaska u Split ili Zagreb.

30-godišnji napadač odavno ne igra ni za reprezentaciju Hrvatske zbog lošeg odnosa sa selektorom Zlatkom Dalićem. Prije Milana igrao je u Frankfurtu, Fiorentini, Veroni, Leipzigu, a u Hrvatskoj je igrao za RNK Split.

Navijači Hajduka i Dinama vjerovatno ne bi imali ništa protiv da se dovede igrač poput Rebića, ali očigledno se radi o krupnom zalogaju za hrvatske velikane.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostaje sada Rebiću nada da će ipak do zimskog prijelaznog roka doći adekvatna ponuda i da će u drugom dijelu sezone dobiti priliku negdje gdje će redovno igrati.

Od njega se po dolasku u Bešiktaš očekivalo jako, jako mnogo, ali očito da će sve ostati na očekivanjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.