Dječak iz Brazila odabrao Hrvatsku: "Vrijedit će 100 miliona eura"

Belinho je čudo od djeteta

Dječak iz Brazila odabrao Hrvatsku: "Vrijedit će 100 miliona eura"

Midhat Šljivak

Dječak iz Brazila Rafel Gomes Cirino (14), poznatiji kao Belinho, nastupat će za mlade selekcije Hrvatske. On je odbio poziv iz Fudbalskog saveza Brazila i poručio je da će igrati za Hrvatsku.

Hrvatska će u svojim reprezentativnim selekcijama imati još jednog Brazilca. Nakon Eduarda Da Silve i Sammira u omladinskim reprezentacijama uskoro će nastupati 14-godišnji Belinho.

Radi se o izuzetno talentovanom klincu kojem se predviđa velika karijera. Trenutno je član Dinama, a o njemu i porodici se brine poznati agent Andy Bara.

On je potvrdio da su Brazilci zvali talentovanog dječaka u svoje selekcije. Međutim, on Hrvatsku smatra svojim domom i želi nastupati za Vatrene.

"Zvali su nas iz Brazilskog saveza, ali dječak želi igrati za Hrvatsku. Ljudi iz HNS-a su se jako zauzeli da prihvati njihov poziv i već radimo na tome da dobije putovnicu što bi trebalo biti gotovo do kraja godine", rekao je agent Andy Bara za Index i dodaje:

Oglasi

"Prihvatio je poziv HNS-a. Belinhu je u Hrvatskoj lijepo, njegova obitelj je ovdje sretna, izvrsno govori hrvatski i smatra Zagreb svojim domom", saopštio je Bara koji je zaslužan za dovođenje ovog klinca i njegove porodice u Hrvatsku.

Belinho je s ocem i bratom došao u Hrvatsku u potrazi za egzistencijom. Počeo je fudbal trenirati u NK Vinodolu, a zatim je prešao u Dinamo.

Bara tvrdi da će, ako nastavi s ovakvim razvojem, Belinho do 18. godine vrijediti barem 100 miliona eura.

"Mislim da bi on mogao biti igrač od 100 miliona eura. On ima 14 i pol godina i ne znamo šta će biti jer je dijete. Ali, ako nastavi ovim tempom on će biti daleko najskuplji igrač u povijesti HNL-a", uvjeren je Bara.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hrvatski nogometni savez također je potvrdio da je proces dobijanja pasoša za ovog klinca u toku i da bi sve trebalo biti završeno veoma brzo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Mali je top talent
3 0
Frane
A ne mulestinu će odabrat
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi